ATP Gstaad: Viktor Galović u četvrtfinalu, Borna Ćorić ispao

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Gstaadu nakon što je u dvoboju drugog kola izgubio od srpskog tenisača Lasla Đere 4-6, 6-1, 1-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Viktor Galović ostvario rezultat karijere pobijedivši u drugom kolu Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea, nadali smo se hrvatskom sudaru u četvrtfinalu Gstaada. Međutim, Ćorić je neočekivano izgubio od 101. tenisača svijeta 4-6, 6-1, 1-6, pa će se za polufinale boriti Galović i Đere.

U prvom setu vidjeli smo tri breaka u nizu. Đere je oduzeo Ćorićev servis za vodstvo 2-1. Borna je odmah uzvratio izjednačivši na 2-2, no Đere je potom stigao do nove prednosti. Činilo se kako je Ćorić još jednom izjednačiti, imao je tri break lopte u nizu. Međutim, Laslo se izvukao, baš kao i u idućem gemu na svoj servis kada je spasio 15-40.

Ćorić je u drugom setu sjajno odgovorio. Poveo je 5-0 zu dva oduzeta serivsa i nakon pola sata dobio set 6-1. Činilo se kako će u tim trenucima prelomiti meč, posebice kada je kod rezultata 1-1 u trećem setu imao dvije break lopte (40-15). Nije ih iskoristio nakon čega se njegova igra raspala. Đere je osvojio pet gemova u nizu za pobjedu 6-1 u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đere će u četvrtfinalu igrati protiv Viktora Galovića koji je se plasirao se u četvrtfinale što je njegov najbolji rezultat u karijeri. Nakon što je u prvom kolu pobijedio Nizozemca Robina Haasea sa 6-1, 3-6, 6-3 ostvarivši prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na nekom ATP turniru u karijeri, Galović je u drugom kolu bio bolji od 17-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 3-6, 6-4, 6-2.

Mladi Kanađanin je bolje ušao u meč i u prvom setu je dva puta oduzimao servis 27-godišnjem hrvatskom tenisaču. Kod rezultata 3-2 i potom kod 5-3. Galović je u drugom setu zaigrao daleko bolje i kod rezultata 4-4 načinio je break za 5-4, a potom obranio svoj servis i izjednačio na 1-1 u setovima.

U odlučujućem, trećem setu Galović, koji je rođen u Novoj Gradiški, a živi u Italiji, potpuno je deklasirao protivnika. Prvi break je načinio kod rezultata 1-1, a potom je kod 4-2 još jednom oduzeo servis suparniku i mirno priveo meč kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović i Đere do sada nisu igrali međusobno.

REZULTATI:

VIKTOR GALOVIĆ (HRV) – Felix Auger-Aliassime (Kan) 3-6, 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laslo Đere (Srb) – BORNA ĆORIĆ (HRV/N.3) 6-4, 1-6, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.