ATP Hamburg: Basilašvili i Rubljov u finalu

Foto: fah

Gruzijac Nikoloz Basilašvili (ATP – 16.) i Rus Andrej Rubljov (ATP – 78.) borit će se za naslov pobjednika ATP turnira serije 500 u Hamburgu, gdje gruzijski tenisač brani prošlogodišnji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalu Basilašvili (ATP – 16.) je protiv Nijemca Alexandera Zvereva (ATP – 5.) spasio dvije meč-lopte i nadoknadio zaostatak od 2-5 u odlučujućem ‘tie-breaku’ za pobjedu 6-4, 4-6, 7-6 (5) nakon tri sata i sedam minuta borbe.

Ruboljov, koji je u četvrtfinalu izbacio 1. nositelja, Austrijanca Dominica Thiema, u polufinalu je sa 4-6, 7-5, 6-1 bio bolji od Španjolca Pabla Carreno-Buste (ATP – 59.). Španjolski tenisač je vodio sa 6-4, 4-2, ali je do kraja meča osvojio još samo dva gema.

Basilašviliju će to biti peto ATP finale u karijeri, a tražit će put prema svom trećem naslovu, prvom u ovoj godini. Osim u Hamburgu, prošle je godine osvojio i naslov u Pekingu. Rubljov će se u svom trećem finalu boriti za drugi naslov. Prvi je osvojio prije dvije godine u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Hamburg – polufinale

Andrej Rubljov (Rus) – Pablo Carreno-Busta (Špa) 4-6, 7-5, 6-1

Nikoloz Basilašvili (Gru/4) – Alexander Zverev (Njem/2) 6-4, 4-6, 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.