ATP Pariz: Čilić izgubio nakon brojnih propuštenih prilika

epa04994997 Marin Cilic of Croatia in action against Roberto Bautista Agut of Spain during their final match at the Kremlin Cup tennis tournament in Moscow, Russia, 25 October 2015. EPA/YURI KOCHETKOV

Hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu je poražen u 2. kolu jakog ATP turnira u Parizu od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-7 (3), 6-7 (2) nakon 2 sata i 14 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je propustio brojne prilike za oduzimanje servisa. U prvom setu imao ih je šest, ali niti jednu nije iskoristio. S druge strene Dimitrov nije imao niti jednu “break” šansu, ali u tie-breaku iskoristio je Čilićeve greške i dobio je set.

U drugom setu sličan scenario. Kod 1-1 Čilić ima dvije vezane “break” lopte, ali opet se je Bugar izvukao. Čilić je ponovno u prilici za oduzimanje servisa kod 4-4. Prvu “break” loptu Dimitrov je spasio asom, a kod druge je imao sreće, jer se lopta od mreže odbila u aut. Na kraju je ponovno odlučivao tie-break i opet je bugarski tenisač bio uspješniji.

I tako je Čilić izgubio meč u kojem nije iskoristio deset prilika za oduzimanje servisa, dok Dimitrov nije imao niti jednu priliku za “break”. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Brisbaneu slavio je Čilić, a sada u Parizu Dimitrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu u 2. kolu Borna Ćorić igra protiv trećeg igrača svijeta Britanca Andyja Murrayja s kojim ima skor 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.