ATP ‘s-Hertogenbosch: Muller zaustavio Karlovića, Pavić i Venus pobjednici

Luksemburžanin Gilles Muller postao je prvim finalistom ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u nizozemskom ‘s-Hertogenboschu nakon što je u subotnjem polufinalu sa 7-6 (5), 7-6 (4) nadigrao 37-godišnjeg Zagrepčanina Ivu Karlovića, dok su Splićanin Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus trijumfirali na turniru parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju dvojice odličnih servera, u kojem nijedan od igrača nije uspio doći do prilike za oduzimanje servisa, 33-godišnji Muller je za nijansu bio bolji u oba ‘tie-breaka’ te je po četvrti put u karijeri izborio mjesto u finalu ATP turnira. Samo jedan izgubljen poen na servisu u oba odlučujuća gema koštao je Karlovića drugog ovogodišnjeg poraza u polufinalu i ostavila ga bez prilike da se nađe u svom 15. finalu.

U njihovom prvom međusobnom dvoboju na ATP turnirima ljevoruki Muller je za nijansu bio bolji od Karlovića u svim važnim segmentima. Luksemburžanin je zabio jedan as više (22-21) od hrvatskog veterana, napravio manje dvostrukih pogrešaka (1-6), imao bolji postotak pogođenih prvih servisa (75-65) te osvojio više poena na reternu (15-8).

Muller će u nedjeljnom finalu, za svoj prvi naslov u karijeri, igrati protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Sama Querreyja i Francuza Nicolasa Mahuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, hrvatski tenis nije ostao bez naslov na ovogodišnjem turniru na nizozemskoj travi, za što se pobrinuo Splićanin Mate Pavić koji je u kombinaciji s Novozelanđaninom Michaelom Venusom trijumfirao u turniru parova. Za svoj peti zajednički naslov, a četvrti u 2016. Pavić i Venus su u finalu nadigrali britansko-južnoafrički par i treće nositelje Dominica Inglota i Ravena Klaasena s 3-6, 6-3, 11-9, a u odlučujućem ‘tie-breaku’ su nadoknadili zaostatak od 2-5 te realizirali treću meč-loptu.

ATP ‘s-Hertogenbosch – polufinale

Gilles Muller (Luk/7) – IVO KARLOVIĆ (HRV/3) 7-6 (5), 7-6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.