Australian Open: Dodig i Mirza bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza zaustavljeni su u polufinalu mješovitih parova na Australian Openu, gdje su bolji od njih sa 7-5, 7-6 (4) bili Ruskinja Jelena Vesnina i Brazilac Bruno Soares.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko-indijska kombinacija propustila je prednost ranog breaka u prvom setu, a isto im se dogodilo i u dramatičnom drugom setu. Dodig i Mirza su u drugoj dionici dvaput imali break viška, ali je Indijka oba puta gubila gemove na početnom udarcu, prvi put pri vodstvu 4-3, a drugi put kad je kod 6-5 servirala za osvajanje drugog seta.

U odlučujućem, 13. gemu Ruskinja i Brazilac pokazali su se sretniji i spretniji te došli do pobjede koja ih je odvela u finale, a Indijku ostavila bez izgleda da se iz Melbournea vrati s dva pobjednička trofeja, nakon što je slavila u ženskim parovima s Martinom Hingis.

Vesnina i Soares će za prvi zajednički Grand Slam naslov igrati protiv Amerikanke Coco Vandeweghe i Rumunja Horije Tecaua koji su sa 6-4, 6-4 nadigrali Slovenku Andreju Klepač i Filipinca Treata Hueyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješoviti parovi – polufinale:

Bruno Soares/Jelena Vesnina (Bra-Rus/5) – IVAN DODIG/Sania Mirza (HRV-Ind/1) 7-5, 7-6 (4)

Horia Tecau/Coco Vandeweghe (Rum-SAD) – Treat Huey/Andreja Klepač (Fil-Slo) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.