Austrijski mediji: Skijaš Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga

Foto: fah

Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te je informacije potvrdilo i tužiteljstvo u Innsbrucku.

Prema pisanju medija, Reichelt nije izravno uključen u doping aferu Aderlass koja je izbila svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu. Također austrijski “Kronen Zeitung” navodi da ga istražitelji ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova.

Reichelt odbacuje sve optužbe i tvrdi da nikada nije uzeo zabranjena sredstva. Štoviše, ističe da je jedina veza s aferom Aderlass, koja je izbila u veljači, poznanstvo s bivšim trenerom skijaša Dariom Kölnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam otkuda sve to. Nikad nisam napravio nešto nezakonito. Ja osobno nisam ništa uzeo što je zabranjeno. Čak i više, provjerio bih svaki bombon za kašalj ako sam ga uzeo. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto. Sve je postalo naopako, prije sedam tjedana postao sam otac, a moja žena bila je najsretnija žena na svijetu, a sada te optužbe”, kazao je 36-godišnji Reichelt za “Kronen Zeitung”.

Za sada, u aferi Aderlass, koja je otkrila organizirani doping, imenovano je 15 od 21 sportaša povezanih sa sumnjivim liječnikom iz Erfurta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.