Balić: ‘U nekim stvarima trener može malo pomoći, moraš utjecati sam na sebe’

Foto: fah

Iza hrvatskih rukometaša je bolan poraz na otvaranju Svjetskog prvenstva. Egipat je bio bolji s čak 31:22. Ovim rezultatom Hrvatskoj su znatno umanjene šanse za plasman u četvrtfinale SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za RTL poraz je dan kasnije komentirao Ivano Balić, nekoć nositelj igre Hrvatske, a sada član stožera izbornika Horvata: “Igrali su pametno, strpljivo, znali su što žele. Držali su se plana, odmah se to vidjelo. Primili smo par golova nakon individualnih pogrešaka u obrani pa se uvukla neka nervoza, pa se ona preselila u napad.

Na poluvremenu dogovorili smo se da zaigramo čvršće i gušće, ali nije nam uspjelo iako smo imali priliku, zicer za minus 2. Tko zna što bi onda bilo. Oni su i dalje igrali u svojem ritmu, zabijali su dosta lake golove koje nisu trebali zabiti.”

“Vidjet ćemo što je bio problem, možda nedovoljna pokretljivost. Turnir nije završio, nismo pomogli vratarima da se iskažu. Slijedi ozbiljna analiza da vidimo možemo li se popraviti za sljedeće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu ti malo pomaže trener, nego sam sebi možeš pomoći najviše. Zatvoriš se u sobi, razmišljaš o svojim zadacima, gdje si pogriješio, svaki igrač može sam na sebe utjecati. Nije smak svijeta, poraz je, ajme, ali ima se još za igrati”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.