Srpski tenisač Novak Đoković ispred četničke zastave

novak đoković
Foto: Twitter

Ljubimac ”hrvatskih” medija, Novak Đoković, ponovno se u svom stilu ”proslavio”. Dobar dio ne samo hrvatske već i svjetske javnosti zapravo u čudu gleda što to nekoć najbolji tenisač svijeta, a i danas u samom vrhu, radi. Zašto jedan takav vrhunski, svjetski sportaš, promovira zločinačku, četničku ideologiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Đoković je pozirao ispred zastave pod kojom je počinjen veliki broj masovnih zločina, zapravo se radi o četničkoj zastavi. Fotografija se pojavila na društvenim mrežama.

Tijekom boravka u Australiji, višestruki pobjednik prvog Grand Slam turnira sezone, ime veliku potporu navijača, a pozirao je baš ispred četničke zastave na kojoj piše:

“Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu”. Radi se o fotografiji koja je nastala ove, tek započete, 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Twiter
Foto: Twiter

Podsjetimo, pod tom zastavom su se od 1941. do 1945. godine borili pripadnici Ravnogorskog pokreta ratnog zločinca Draže Mihailovića, koji su osuđeni za najteže moguće zločine nad hrvatskim i muslimanskim življem, a koristili su je i srpski zločinci tijekom srpske agresije na Hrvatsku početkom devedesetih.

Nažalost, nije ovo prvi takav ispad Novaka Đokovića, samo svakim novim ispadom Đoković ide korak dalje. Koliko daleko još može ići prije kazne krovne svjetske teniske organizacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.