Barakude isprale gorak okus nakon Brazila, savladavši Mađare 15:12!

Foto: fah

Barakude nisu zaboravile igrati vaterpolo, to je sigurno. U manje od dva tjedna razmaka, Hrvatska vaterpolo reprezentacija savladala je suparnike iz Mađarske. Prvi put smo slavili s 9:5, a jučer su naši vaterpolisti pokazali još jednom dobru igru i zasluženo pobijedili 15:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaveljem u Bergamu s 15:12 (5:2, 4:3, 3:3, 3:4) Barakude su isprale gorak okus teškog i još uvijek neshvatljivog jučerašnjeg poraza od Brazila sa 10:17. Ovom pobjedom izabranici izbornika Ivica Tucka došli do prvih bodova na ovom natjecanju.

Očito je poraz protiv Rudićeva Brazila djelovao na motivaciju naših reprezentativaca koji su sjajno započeli susret protiv Mađarske u kojem su već na početku poveli s 3:0. Potom su Mađari preko ljevorukih bombardera Madarasa i Vamosa smanjili na gol zaostatka, ali su se Lončar i Sukno pobrinuli da prva četvrtina završi s tri pogotka prednosti za naše.

Burić i Bušlje, odradili su zahtjevan i težak posao nad mađarskim centrima koji gotovo da nisu došli u izglednu situaciju, čak ni da bi ih suci mogli nagraditi isključenjima. Prvo isključenje Barakude su zaradile tek u osmoj minuti, a kasnije kada su se suci razmahali s isključenjima, naša je obrana izvrsno branila sve situacije s igračem manje, a u napadu bez problema realizirala iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je realizirao peterac za vodstvo od 6:2, no ubrzo Mađari stižu na 5:7, a Petković, koji je prvi peterac pogodio, drugi je promašio. Mađari su propustili iskoristiti zicer za smanjenje na -1. Paviću su suci dosudili sporno isključenje, a Mađari ni s dva metra nisu uspjeli savladati hrvatskog igrača na golu.

Večeras je posebno impresionirala igra u napadu, gdje smo bili daleko konkretniji i efikasniji, a u obrani pokretljivi i koncentrirani, s raspoloženim vratarom Josipom Pavićem. Izvrsni su bili i naši centri Lončar i Paškvalin. Jednostavno nakon blamaže protiv Brazila jučer u bazenu nije bilo lošeg igrača s hrvatskom kapicom na glavi. A Mađarska kao protivnik još dodatno motivira naše Barakude, to je činjenica.

Strijelci za Hrvatsku bili su: Sandro Sukno, 4, Antonio Petković i Maro Joković po 3, Luka Lončar 2, te Ante Vukičević, Andro Bušlje i Luka Bukić po 1. Golove za Mađarsku postigli su: Vamos, Hosnyansky i Madaras po 3, Dennes Varga 2 i Harai 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini protiv Kine, ali tek nakon susreta između Brazila i Mađarske. O našoj konačnoj poziciji odlučit će gol-razlika, a vidjet ćemo na kraju tko će nam doći u četvrtfinalu, Srbija, Italija ili netko treći…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.