Barakude ne znaju kako do Tokija: Vjerojatna odgoda kvalifikacija

Foto: fah

Čini se da će zbog koronavirusa i hrvatski vaterpolisti zasad ostati bez prilike da izbore Olimpijske igre u Tokiju na kvalifikacijskom turniru koji bi se trebao održati u Rotterdamu od 22. do 29. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema naslužbenim informacijama koje je objavio Swimming World Magazine, čelnici Svjetske plivačke federacije su na milimetar od odluke da stave tromjesečni moratorij na sva velika natjecanja pod jurisdikcijom te organizacije, što uključuje olimpijske kvalifikacije u Rotterdamu i Trstu, kao i Svjetsku ligu.

Hrvatski vaterpolisti započeli su pripreme u subotu, a prije puta u Rotterdam bilo je predviđeno da u Crnoj Gori odigraju četvrtfinale Svjetske lige, no i to se sada čini upitnim.

Ako se turnir u Rotterdamu stvarno otkaže, postoje dvije glavne opcije – jedna je da se kvalifikacijski turnir ipak održi, ali tek potkraj svibnja ako se situacija s koronavirusom smiri, a druga je da o plasmanu u Tokio odlučuje plasman na zadnjem Svjetskom prvenstvu, što bi značilo da Barakude idu na OI jer su tamo osvojile brončanu medalju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.