Barakude ponovo bolje od crnogorskih Ajkula

Foto: fah

Vaterpolska reprezentacija trenutačno se na turniru bori za poredak od 5. do 8. mjesta te je danas na tom putu nadjačala Crnu Goru rezultatom 10:12 (0:1, 3:5, 3:3, 3:4).

– U ovoj situaciji s Covidom smatram da nije u redu da se igraju ovakve utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, koje nikome ništa ne znače. Što se tiče same utakmice, mi smo profesionalci, shvatili smo je ozbiljno. Naravno, nismo se još oporavili od poraza protiv Mađara, trajat će to još neko vrijeme. Međutim pobijedili smo, uvijek je ljepše pobijediti. Imamo još jednu utakmicu pred nama, čekat ćemo da vidimo protiv koga i pokušati se čim bolje psihički pripremiti. Teško je prognozirati tko nas očekuje u posljednjoj utakmici, ove utakmice mogu otići na bilo čiju stranu. Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi na stranu onoga tko se sabere i bolje motivira – naglasio je Paulo Obradović, reprezentativac.

Među Barakudama na današnjoj se utakmici najviše istaknuo Vukičević s tri ostvarena zgoditka, jednako kao i vratar Marcelić sa 17 upisanih obrana od čak 26 pokušaja probijanja njegovog gola.

– Lijepo je što smo pobijedili no osim toga, s obzirom da se borimo za 5. mjesto, smatram da je ovo nepotrebna utakmica i mislim da je to potrebno naglasiti. Sada nam preostaje još jedna utakmica na Igrama te ćemo je pokušati odraditi koncentrirano koliko možemo. Žao mi je što i na ovim Olimpijskim igrama nismo imali onoliki broj kolektivnih sportova kao što smo imali u Londonu. Bio je to veliki uspjeh za sav hrvatski sport. Ipak, mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj Olimpijskoj obitelji. Mogli smo napraviti bolji rezultat međutim mislim da smo odradili jedan korektan turnir. Sada nam po povratku u Hrvatsku slijede 3-4 tjedna odmora koje ćemo iskoristiti za odmor, a potom početkom rujna kreće klupska sezona i ponovo započinjemo nov Olimpijski ciklus – zaključio je Maro Joković, reprezentativac.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je jedini predstavnik hrvatskih momčadskih sportova na ovim Olimpijskim igrama, ponovo će zaigrati u nedjelju u 4 ujutro s pobjednikom iz današnjeg susreta Italija – SAD.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.