Barbara Matić ostala bez bronce, krenula neaktivno i dobila opomenu

matić
Foto: fah

Nažalost hrvatska džudašica Barbara Matić nije uspjela osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 70 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju, dobrim dijelom vlastitom krivnjom, s obzirom kako je njena protivnica danas imala itekako težak, iscrpljujući dan. Naime, Barbara je u borbi za treće mjesto izgubila od Ruskinje Madine Taimazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna svjetska prvakinja previše oprezno je ušla u borbu te je zaradila opomenu zbog neaktivnosti. Nakon opomene zapravo je bilo prekasno, naime, pojačala je ritam, međutim, nije bilo pobjednika te je borba otišla u “golden score”. Nakon minute i pol slavila je zasluženo ruska džudašica.

Sasvim sigurno ovo je veliko razočarenje za svjetsku prvakinju, koja je bila blizu medalji i koja je tu medalju očekivala.

Podsjetimo, Matić je u prvom meču danas bila bolja od portugalske džudašice Barbare Timo iponom. No u četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaelu Pollers sa 0-1. Imala je u tom srazu priliku, no dojam je kako je sve to nekako bilo u grču, pod ručnom. Austrijanka je iskoristila priliku te je uzvratila Barbari za nedavni poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Preko repesaža Barbara je ipak stigla do borbe za odličje. U prvoj borbi je svladala Talijanku Alice Bellandi. U borbi za treće mjesto, kako smo već spomenuli, nažalost, nije uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.