Minimalno brončanog sjaja: Mektić i Pavić osigurali Hrvatskoj novu olimpijsku medalju…

Tokio, 24.07.2021 - Prvi nositelji olimpijskog turnira muških teniskih parova, Nikola Mektić i Mate Pavić, trebali su jedan sat i 37 minuta za pobjedu 7-6 (6), 6-4 nad Brazilcima Marcelom Melom i Marcelom Demolinerom, što je hrvatskom paru donijelo plasman u drugo kolo. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Nakon Marina Čilića i Ivana Dodiga i drugi hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić plasirao se u polufinale olimpijskog teniskog turnira u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić izborio je plasman u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju pobjedom protiv Japanaca Nishikorija i McLachlana. Pobjeda je bila vrlo uvjerljiva, 6:3, 6:3 za hrvatski teniski par.

Prvi nositelji su odlično odigrali protiv Japanaca, cijeli susret bili su bolji i pritiskali protivnike na servisu. Nijednom nisu izgubili servis, a dva puta su slomili Japance.

Još nije poznato tko su im suparnici u polufinalu, čekaju pobjednika susreta između Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena i njemačkog para Jan-Lennarda Struffa i Alexandera Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Hrvatska nakon Marija Ančića i Ivana Ljubičića iz 2004. godine te Atene dobila novu olimpijsku tenisku medalju, ona je u ovom trenutku minimalno brončana, s velikim izgledima da bude i sjajnija. Naime, Pavić i Mektić danas su sjajno izgledali na terenu te su pokazali zašto su u ovom trenutku najbolji teniski par svijeta.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.