Barcelona ne želi igrati tzv. Superligu, čitav cirkus izazvao Bartomeu?

epa08612982 Barcelona FC President, Josep Maria Bartomeu, reacts during the presentation of Dutch coach Ronald Koeman as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Puno je prašine u svjetskim medijima, ali i ljutnju UEFA-e, izazvala vijest da je 11 bogatih europskih klubova stavilo potpis za početak tzv. Superlige, natjecanja koje bi bogate klubove učinilo još bogatijima, a oni siromašniji tom natjecanju ne bi mogli ni blizu. UEFA je odlučno protiv toga, najavili su oštre sankcije te igrači koji bi igrali tzv. Superligu ne bi mogli igrati za svoje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, potpisnici za početak Superlige su Real Madrid, Tottenham, Manchester United, Liverpool, Barcelona, Arsenal, Atletico Madrid, Milan, Juventus, Inter i Chelsea, jedino iz Manchester Cityja zasad nije stigao odgovor, a njemački i francuski klubovi odbili su biti dio ovog cirkusa, koji zapravo najviše zagovara predsjednik Real Madrida, Florentino Perez.

Iz Barcelone se pojavila informacija da oni takvu ligu za bogate klubove ne želi igrati, no u probleme ih je uvalio bivši čelnik tog kluba Josep Maria Bartomeu. Naime, iz Barcelone su danas odlučili odmah riješii dvojbu oko toga zbog čega su odobrili da se osnuje tzv. Superliga. Dakle, tu se nalazi potpis sada već bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua, koji je bio zagovornik takve lige, no Laporta to očito nije. A Laportu se danas pita, Bartomeu je bivši. Bartomeu je čitav cirkus sa tzv. Superligom izazvao samo nekoliko dana prije svoje ostavke. Nakon što je dao ostavku s ponosom je kazao kako je potpisao dokument za Superligu iako to nitko u klubu očito ne želi.

Srećom po katalonski klub Bartomeuov potpis ne znači i konačnu odluku glede nastupa u Superligi, klub je u ”vlasništvu” navijača te potpis samog predsjednika ne jamči i konačnu odluku. Laporta, kao novi šef kluba, ima sasvim drugačije razmišljanje od Bartomeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.