Barcelona potvrdila četvrtfinale Rakitićevim golom

Barcelona je u uzvratnom susretu osmine finala na Camp Nou pobijedila Manchester City 1-0 golom našeg Ivana Rakitića i tako potvrdila pobjedu 2-1 iz prve utakmice. U drugom susretu Juventus je u Dortmundu deklasirao Borussiju 3-0 nakon što je u prvoj utakmici u Torinu pobijedio 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je odigrao sjajnu utakmicu, a pobjednički pogodak zabio u 31. minuti. Iz igre je izašao u 83. minuti uz ovacije. U 78. minuti napadač Citya Sergio Aguero je promašio kazneni udarac. Barcelona je na ovoj utakmici promašila barem deset stopostotnih prilika, a City samo zahvaljujući svojem vrataru Joea Hartu nije doživio katastrofu u Kataloniji.

“Bila je to odlična utakmica u kojoj smo potvrdili dobru formu. Zasluženo smo prošli dalje, rekao je Rakitić nakon susreta te dodao: “Još jednom smo odigrali pravu momčadsku utakmicu i trebali smo zabiti još više golova, ali Hart je bio fantastičan. Baš smo na klupi komentirali kako brani sjajno”.

Dotaknuo se i svog suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo kako Messi igra je čudesno. Mislim da su i igrači Manchester Cityja mogli uživati u njegovoj predstavi. A mi smo sretni što smo prošli, a sada za nas slijedi ono najljepše – El Clasico”, komentirao je Rakitić.

http://www.dailymotion.com/video/x2jwi7a_goal-rakitic-barcelona-1-0-manchester-city-18-03-2015_sport#from=embediframe

Juventus deklasirao Borussiju

Torinsku ‘Staru damu’ su do pobjede predvodili Carlos Tevez golovima u trećoj i 79. minuti, te Alvaro Morata pogotkom u 70. minuti. Talijanski prvak je tako drugi put u posljednje tri godine stigao do četvrtfinala ‘Champions League’, a zanimljivo bilo je to i treće Juventusovo slavlje u tri međusobna susreta igrana u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale LP ranije su izborili aktualni prvak Europe Real Madrid, europski doprvak Atletico Madrid, te Bayern Munchen, Paris Saint-Germain, Porto i Monaco. Zanimljivo, čak šest ili pet klubova od ovih osam klubova je bilo u četvrtfinalu i prošle godine (Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, PSG….Borussia Dortmund), a nova lica su Monaco, Porto (Juventus)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.