Barcelona se sprema za eru nakon Lionela Messija, traže se nasljednici…

Foto: fah

Katalonski pandan Marci, Mundo Deportivo, piše o planu Barcelone glede kupovine igrača u 2020. godini. Navodno su želje Barcelone poznate.  Naime, nakon što se riješi Ivana Rakitića Barcelona će ponovno krenuti u izgradnju nove momčadi kako bi spremna dočekala eru nakon Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Mundo Deportiva katalonski klub na desnom boku želi jednog od dva igrača, Joshuu Kimmicha iz Bayerna ili Lukasa Klostermanna iz Leipziga. Možda čak i obojicu? Sve ovisi o novcu koji su spremni potrošiti.

S obzirom kako stoper Gerard Pique u veljači iduće godine navršava 33 godine i Barcelona će krenuti u potragu za njegovim nasljednikom. Nasljednika legendarnog stopera Barce i španjolske reprezentacije vide u Andreasu Christensenu ili Nikoli Milenkoviću iz Fiorentine.

Na koncu, kako smo na početku i spomenuli, Barcelona kreće i po napadače, traži se zamjena za Urguvajca Luisa Suareza, koji je sa 185 golova postao jedna od legendi kluba s Nou Campa, no, i on će, poput Piquea, ubrzo navršiti 33 godine, što samo znači da on nije Luka Modrić i da njegovo vrijeme polako prolazi.  Luka Modrić ima 34 godine i po mnogima bolji je nego ikada, barem u reprezentativnom,  hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziciji Suareza Barcelona razmatra čak tri opcije, Tottenhamov Harry Kane, Marcus Rashford iz Manchester Uniteda i Lautaro Martinez iz Intera. Brunu Petkovića ne spominju, no, nakon Europskog prvenstva idućeg ljeta možda će morati? Engleskog reprezentativca, Kanea, koji je ujedno najkvalitetniji od spomenutih ovdje, barem zasad, Barcelona bi htjela i odmah, no, u zimskom prijelaznom roku malo je vjerojatno da će do toga doći, s druge strane Rashford i Martinez su mlađi, imaju 21 i 22 godine, u perspektivi bi se Barci možda puno više isplatili.

Mundo Deportivo ne spominje izravno nasljednika Lionela Messija, malo je vjerojatno da takav danas postoji, da postoji igrač koji bi mogao igrati na razini na kakvoj Messi igra već cijelo desetljeće, no i to će se promijeniti. Naime, i Messi ima godina kao Pique i Suarez, i njegovo vrijeme bliži se kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.