Barcelona slavi pobjednike, Vidal prvo pojačanje

Nakon pobjedničke vožnje ulicama Barcelone s istaknuta tri pehara na krovu autobusa te spektakularnog dočeka berlinskim pobjednicima na Camp Nou, slavlje zbog osvajanja trostruke krune nastavljeno je u katalonskoj prijestolnici do dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 70.000 navijača dočekalo je nogometaše Barcelone na njihovom stadionu i pozdravljalo svoje ljubimce ovacijama, kojima je dočekan i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac prvog pogotka u pobjedi 3-1 nad Juventusom u subotnjem finalu Lige prvaka.

“Impresivno, želim zahvaliti suigračima. Hvala vam svima, ovdje se osjećam kao kod kuće i nadam se da ćemo nastaviti istim putem. Živjela Barca, živjela Katalonija”, pozdravio je Rakitić razdragani skup na Camp Nou.

SPAIN SOCCER CHAMPIONS LEAGUE FINAL 2015
Pokličem na katalonskom “Živjela Barca, živjela Katalonija” publiku su pozdravili i Messi, Suarez, Ter Stegen, Neymar, Busquets, Dani Alves i kapetan Xavi Hernandez koji je na oproštaju od kluba u kojem je osvojio 25 trofeja rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostavljam vas s idućim kapetanom… Andresom Iniestom”.

Lionel Messi je, pak, govoreći s pozornice nakon trenera Luisa Enriquea i dvojice kapetana Xavija i Inieste istaknuo:

“Htjeli ste tri pehara? Ovdje su sva tri!  Nakon teške godine uspjeli smo ustati i doći opet ovdje, to je nešto spektakularno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu je napomenuo da je ova momčad otvorila novi ciklus i da Barcelona nastavlja predvoditi svjetski nogomet. Dok je slavlje trajalo Barcelona je objavila na svom službenom internetskom portalu vijest o potpisu petogodišnjeg ugovora s desnim bekom Seville Aleixom Vidalom (25). On je u ponedjeljak i službeno predstavljen kao novi igrač europskog prvaka nakon što je prošao liječničke preglede.

Vidal, koji je svojim igrama u dresu Seville zaradio i poziv izbornika Vicentea del Boscea u španjolsku reprezentaciju, trebao bi biti zamjena na desnom boku za Brazilca Danija Alvesa o čijem se odlasku s Camp Noua već duže vremena špekulira.

“Ne znam koliko će trajati ovaj san, ne znam da li je došao kraj. No, neka bude vječan dok traje. Ovdje sam bio sretan, ovdje sam sretan i ovdje ću biti sretan”, poručio je Alves u suzama s pozornice na slavlju povodom osvajanja trostruke krune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima u španjolskim medijima Barcelona je za Vidalov prijelaz Sevilli platila 23 milijuna eura, ali će na njegove usluge moći računati tek od siječnja 2016. godine, kad će Kataloncima isteći zabrana dovođenja igrača, koju im je izrekla Svjetska nogometna federacija (FIFA), zbog kršenja pravila prilikom angažmana igrača mlađih od 18 godina. Potpisanim petogodišnjim ugovorom Vidal će biti vezan za Barcelonu do lipnja 2020. godine.

SPAIN SOCCER CHAMPIONS LEAGUE FINAL 2015
Trener Barcelone Luis Enrique mogao bi, pak, otići već sljedećeg ljeta, ako ne produži svoj postojeći ugovor. Navijači, naravno, silno žele njegov ostanak na klupi, ali Enrique se još uvijek nije javno izjasnio o svojim planovima. Aktualni predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu, kojeg uskoro čeka borba za reizbor na sadašnju poziciju, uvjerava navijače da će trofejni trener, koji je ponovio domet Pepa Guardiole iz 2009. godine, nastaviti svoj posao.

“Nema potrebe za zabrinutost. Luis Enrique ostaje. Imao je sezonu za čistu desetku i nema nikakvog razloga za prekid suradnje”, izjavio je za španjolski radio Bertomeu te najavio da će u slučaju ponovnog izbora na mjesto predsjednika Barcelone sadašnjem treneru ponuditi produženje ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.