Barcelona zbog jedanaesterca ušla u povijest Lige prvaka

epa08805175 FC Barcelona's striker Antoine Griezman (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Betis held at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, 07 November 2020. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Momčad Barcelone posve očekivano, svladala je u Budimpešti Ferencvaros čak 3:0. Naime, Barcelona je daleko kvalitetnija momčad od mađarskog sastava, koji je u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio Dinamo prije nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom katalonska momčad održala je savršen omjer u Ligi prvaka te ima u pet utakmica pet pobjeda, a nakon sinoćnje utakmice u Budimpešti Barcelona je ispisala povijest Lige prvaka. Momčad s Nou Campa je dobila je još jedan jedanaesterac, peti ove sezone te je ovim kaznenim udarcem Barca postala prva momčad u povijesti Lige prvaka u čiju je korist dosuđeno pet jedanaesteraca u pet uzastopnih utakmica.

Najbolji igrač Barcelone Lionel Messi je iskoristio dosuđene jedanaesterce protiv Ferencvarosa, Juventusa i Dinama iz Kijeva, Martin Braithwaite je prošlog tjedna također zabio sa 11 metara u pobjedi nad Dinamom, a sinoć je pogodio i Ousmane Dembele.

Barcelona je, naravno, osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a u posljednjem će kolu idućeg tjedna igrati na svom terenu protiv Juventusa, kojeg su u prvoj utakmici svladali u Torinu sa 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.