Barišić: Gvardiol će biti vrhunski igrač

Foto: fah

Hrvatski nogometaši u Rovinju se pripremaju za osminu finala Europskog prvenstva, u kojemu će 28. lipnja u 18 sati u Kopenhagenu zaigrati protiv Španjolske. Na današnjoj konferenciji za novinare o predstojećim izazovima pričali su Mateo Kovačić i Borna Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je pričao igrač Rangersa, koji je imao problema s ozljedom:

– Sad je sve u redu. Drugi trening kad sam došao na pripreme osjetio sam leđa i imao probleme otad. Uspio sam zaliječiti nakratko, ali se nažalost vratilo. Sad je situacija dobra, rekao je i objasnio:

– Odigrao sam puno utakmica u Rangersu. Kad smo bili pred kraj prvenstva i osvojili ga, bio sam fokusiran na Euro. Nakon prve ozljede protiv Celtica, bio sam zabrinut, u kakvom ću stanju doći. Uspio sam to sanirati, ali opet se dogodila neobična ozljeda leđa i naravno da me to poremetilo. Ali hvala Bogu, sad je sve u redu, odigrao sam 20-ak minuta i pomogao reprezentaciji da se plasira dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo puno vjere i samopouzdanja nakon utakmice protiv Škotske, ta utakmica će nam biti odskočna daska za dalje. Vraćaju se i naši navijači na tribine što je također vrlo važno, rekao je Barišić o stanju i atmosferi u momčadi.

Dobio je puno poruka od škotskih prijatelja:

– Dobio sam ih puno, rekli su mi da odsad navijaju za Hrvatsku. Imamo veliku podršku iz Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je potom igru Joška Gvardiola:

– Ne bih komentirao kako je odigrao, to je stvar struke, ali Joško je sigurno veliki potencijal, vidjeli smo to kroz sezonu u Dinamu. Ako bude sve u redu, izrast će u vrhunskog igrača. Smatram ga jako dobrim dečkom i osobom, nemam što više reći od toga.

Osvrnuo se Barišić i na sljedećeg suparnika, Španjolsku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjeli smo kroz dosadašnje utakmice da su odlična ekipa. Igraju s puno kombinatorike, sigurno će biti teška i zahtjevna utakmica. Protivnik je to drugačiji od onih u skupini. Oni vole posjed, ali i mi imamo igrače koji su sposobni držati loptu u svojim nogama. Morat ćemo se drugačije postaviti, sigurno je da će biti drugačija utakmica od dosadašnjih. Nećemo biti favoriti, a to znači da možemo ući u utakmicu ‘čišći u glavi’, no to može biti i dvosjekli mač. Španjolska je kvalitetnija od nas, ali i mi imamo svojih kvaliteta. Ako budemo gradili optimizam na prethodnoj utakmici, onda imamo šanse za dobar rezultat, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.