Belgijsko prvenstvo: Letica bolji od Kalinića

Foto: fah

U prvom od dva nedjeljna derbija osmog kola belgijskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Club Brugge kojeg vodi Ivan Leko je na gostovanju pobijedio Gent sa 4-0 potvrdivši prvu poziciju na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je brazilski napadač Wesley koji je postigao tri gola (50, 75, 82), a među strijelce se upisao i Arnaut Groenveld (33). Sjajnu predstavu pružio je i gostujući vratar Karlo Letica koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Za razliku od njega Lovre Kalinić na vratima Genta nije imao svoj dan. Vratar hrvatske reprezentacije je primio četiri gola produživši tako crnu seriju u koju je upao. Kalinić je u zadnje tri utakmice primio čak 12 golova. Šest u dresu hrvatske vrste protiv Španjolske, te šest na vratima Genta u susretima protiv St Truidena i Bruggea.

Za Gent je do 73. minute igrao i Franko Andrijašević uklopivši se u sivilo domaće momčadi. Matej Mitrović i Ivan Tomečak nisu nastupili za Brugge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge vodi na ljestvici sa 22 bodova, pet više od Genka koji ima i utakmicu manje. Na trećem mjestu je Antwerpen sa 15 bodova, a zatim slijede Anderlecht, Gent i Ostende sa po 13 bodova.

Danas je na raspored još jedan derbi, snage će odmjeriti Anderlecht i Standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.