Hajduk traži pojačanja u Peruu, a trenera još uvijek nema?

Split, 27.05.2024. - Nikola Kalinić predstavljen je kao novi sportski direktor Hajduka. Uz njega na konferenciji sudjelovao je i predsjednik Uprave kluba Ivan Bilić. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Otprilike je tjedan dana do početka priprema Hajduka za novu sezonu. Sezona koja je iza nas bila je itekako šokantna za klub s Poljuda koji je od prvog favorita prvenstva u jednom trenutku na kraju pao na tek treće mjesto, iza Dinama te drugoplasirane Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar trener ne bi trebao u suradnji sa sportskim direktorom sudjelovati u dovođenju pojačanja?

”Bili” još uvijek nemaju trenera, nedavno je odustao i Ivan Jurić, iako je navodno sve bilo riješeno. Navodno isključivo iz razloga što je o Jurićevom preuzimanju klupe Hajduka pisao portal koji je zapravo glasnogovornik ovakvog upravljačkog modela prvog prvaka Hrvatske te voli istrčavati s bombastičnim, često neprovjerenim, informacijama.

Iako nemaju trenera, a spominje se između ostalih i Čabraja, imena novih pojačanja se najavljuju u medijima. Nekima je i to sporno s obzirom kako bi tip igrača, pa čak i ime samog igrača, trebao odrediti novi trener kako bi se eventualno pojačanje uklopilo u njegovu koncepciju. No u Hajduku ne ide ni nakon izbora novog predsjednika i novog sportskog direktora sve kako bi to logika nalagala, međutim, nije to od danas, nije ni od jučer, tako je godinama.

Golman iz Perua?

Prema pisanju južnoameričkih medija Hajduk je zainteresiran za usluge peruanskog golmana, koji je 25 puta osvajao naslov prvaka Perua, Franca Saravije (25), a koji trenutno brani za Club Alianza Lima. Dio tamošnjih medija tvrdi kako je Hajduk poslao ponudu za Saraviju međutim, takva informacija nije potvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti nogometni vratar ima istog agenta kao i slavni Alexis Sanchez, radi se o Argentincu hrvatskog porijekla Fernandu Felicevichu te se smatra jednim od najutjecajnijih agenata u Južnoj Americi. Recimo kako Saravija prema Transfermarktu vrijedi 450 000 eura, međutim, mnogi sumnjaju u njegov dolazak. Hajduk već ima dva golmana, Ivana Lučića te znatno starijeg Lovru Kalinića, a Saravija i nije više tako mlad golman, a prošle je sezone bio drugi vratar kluba. Dakle, nameće se pitanje treba li Hajduku zapravo golman, a posebno golman koji nije standardan u svom klubu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.