Bellator 216: Cro Cop uzvratio Nelsonu pobjedom, Kongov niz traje i dalje

Foto: snimka zaslona Nova tv

Mirko Filipović pobijedio je jednoglasnom sudačkom odlukom Roya Nelsona i protegnuo svoj pobjednički niz na 10. Jedan je sudac dao sve tri runde našem borcu, dok su preostala dvojica po jednu dali Amerikancu, a po dvije Cro Copu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominantna izvedba Mirka Cro Copa

“Roy je neugodan borac koji jako udara. Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi. Ono što je najvažnije je da se osjećam jako dobro”, rekao Mirko Filipović odmah nakon pobjede u kavezu.

Mirko je nakon izjednačene prve runde bio uvjerljivo bolji borac, koji je zadavao više konkretnih udaraca, ponajviše laktovima, te se vrhunski branio od pokušaja rušenja tijekom 14 minuta. Nelson je uspio oboriti Cro Copa u posljednjoj minuti borbe, no nije uspio ništa napraviti na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedan borac nije bio na rubu poraza tijekom cijele borbe, ali je Mirko bio aktivniji, agresivniji, konkretniji, brži i jači, te je zasluženo odnio novu pobjedu.

Cro Cop je ostao neporažen u uzvratnim mečevima u karijeri, u kojoj se čak sedam puta borio s borcima od kojih je izgubio i svaki je put upisao pobjedu. Stigao je do 38. pobjede u karijeri, u kojoj ima i 11 poraza te dva remija.

U glavnoj borbi večeri Michael “Venom” Page pobijedio je Paula Daleya sudačkom odlukom nakon pet rundi i plasirao se u polufinale Bellatorovog Grand Prix turnir u velter kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to jedna prosječna borba, u kojoj je Page pobjedu izborio tek u samoj završnici, odnosno posljednje dvije runde, piše dnevnik.hr

Kongo iznenadio neporaženog Minakova

Veliko iznenađenje priredio je Cheick Kongo, koji je slavio protiv Vitalija Minakova, po mnogima najboljeg teškaša izvan UFC-a i do večeras neporaženog MMA borca. Kongo je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to povratak Minakova u Bellator nakon gotovo pet godina izbivanja, ali i uzvrat protiv Konga, kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odluko upravo u svom posljednjem meču u organizaciji 2014. godine.

Mnogi su na kraju ostali iznenađeni jednoglasnom sudačkom odlukom, ali treba reći da je Kongo u svakoj od rundi ostavio dobar dojam, pa makar i na 30-ak sekundi. To se najbolje vidjelo u posljednjih 30 sekundi kada se Kongo pridigao s poda i sjajnom kombinacijom uzdrmao Rusa.

U velter kategoriji Ukrajinac Jaroslav Amosov upisao je i drugu pobjedu u Bellatoru. Dosad neporaženi borac slavio je odlukom sudaca protiv Brazilca Ericka Silve.

U uvodnoj borbi večeri vidjeli smo debi Valerie Lourede, 20-godišnje Amerikanke koja će biti novo zaštitno lice Bellatorove organizacije. Ona je u prvoj rundi slavila protiv Colby Fletcher i to tehničkim nokautom dvije minute prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarcem rukom je srušila svoju suparnicu na tlo i potom ju dokrajčila ground and poundom.

Bellator 216, glavni program:
Michael Page pobijedio Paula Daleya – sudačka odluka

CRO COP pobijedio Roya Nelsona – jednoglasna odluka

Cheick Kongo pobijedio Vitalija Minakova – jednoglasna sudačka odluka

Jaroslav Amosov pobijedio Ericka Silvu – jednoglasna odluka

Valerie Loureda pobijedila Colby Fletcher – tehnički nokaut, 1. runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.