Benfica pobijedila Porto i preuzela vodstvo

Foto: fah

U derbiju 24. kola portugalskog nogometnog prvenstva Bnefica je na gostovanju pobijedila Porto sa 2-1 i preuzela vodstvo na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to odlična utakmica visokog tempa u kojoj je Porto poveo, no Benfica je okrenula rezultat, a potom s igračem manje sačuvala vodstvo i izborila devetu uzastopnu pobjedu.

Lisabonski sastav je pritom zabio 35, a primio samo šest golova. Samo u zadnjih pet kola momčad s Luza je zabila 23 gola.

Domaćin je stigao u vodstvo u 18. minuti golom Adriana, izjednačio je Joao Felix u 26. minuti, a pobjedu gostima donio je Rafa Silva u 52. minuti. Benfica je od 77. minute bila s igračem manje nakon što je isključen Gabriel, ali je uspjela obraniti pogodak prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su započeli utakmicu u sastavu Vlachodimos – Almeida, Dias, Ferreira, Grimaldo – Pizzi, Samaris, Gabriel, Rafa Silva – Joao Felix, Seferović, a u nastavku su zaigrali i Gedson Fernandes umjesto Pizzija, Corchia umjesto Rafa Silve, te Cervi umjesto Joao Felixa. Hrvatski nogometaš Filip Krovinović nije nastupio za goste.

Benfica je ovom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici i sada ima 59 bodova, dva više od Porta. Na trećem mjestu je Sporting Braga sa 49 bodova.

Lisabonski sastav sada očekuju susret u Zagrebu, 7. ožujka protiv Dinama u prvom dvoboju osmine finala Europske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.