Bild: Konačan kraj pravne bitke, Klasniću odšteta zbog liječničkih pogrešaka

Foto: Snimka zaslona

Ivan Klasnić nakon 12 godina dobit će tužbu koju je podigao još 2008. godine, piše njemački Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Klasnić je digao tužbu protiv dugogodišnjeg klupskog liječnika Götza Dimanskog, internistice Manje Guhe i internista Hermanna Holzhütera, koji je u međuvremenu preminuo. On je 2005., kao član Werdera iz Bremena otišao na rutinsku operaciju slijepog crijeva.

Iako je godišnje dva puta prolazio pretrage kod klupskih liječnika, nisu mu otkrili kako postoje nepravilnosti u funkcioniranju bubrega prije nego što je to otkriveno prilikom operacije slijepog crijeva 2005. Ta njihova pogreška dovela je do toga da je Klasnić izgubio oba organa.

Prošlo je puno godina i čini se kako će konačno dobiti pravnu bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski vještak identificirao je niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika. Procijenjeno je da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine. Klasnić je tri puta transplantiran, a njegovo tijelo odbilo je bubrege oca i majke te je prihvatilo tek treću transplantaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.