Bilić odveo Bešiktaš u osminu finala Europske lige

Nogometaši Bešiktaša predvođeni hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Liverpool 5:4, a tragičar susreta bio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je jedini promašio kazneni udarac za ‘Redse’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regularnih 90 minuta završilo rezultatom 1:0, identičnim kao i prvi ogled na Anfieldu. Pogodak za turski sastav zabio je u 72. minuti Tolgay Arslan sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Bešiktaš je u sudačkoj nadoknadi mogao i do toliko željenog drugog gola, no Demba Ba je s pet metara uzdrmao vratnicu. Senegalac je imao odličnu priliku i u 101. minuti, no Simon Mignolet je dobro reagirao. Kako u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, putnik u osminu finala je odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Kod Bešiktaša svih pet igrača je bilo precizno (Ba, Tore, Kavlak, Hutchinson, Arslan), dok su kod Liverpoola zabili Lambert, Lallana, Can i Allen, a Lovren je promašio cijeli gol.

TURKEY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Plasman u osminu finala izborili su i Inter, Fiorentina, Ajax, Dynamo Kijev, Zenit, Sevilla i Villarreal.

Inter se napromašivao protiv Celtica pobijedivši 1:0, međutim i jedan gol je bio dovoljan za prolaz milanskog sastava jer je prvi susret u Glasgowu završio 3:3. Škotski prvak je od 37. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Virgil van Dijk, a pogodak odluke zabio je Guarin u 88. minuti. Mateo Kovačić je ušao u igru u 80. minuti umjesto Hernanesa, dok Marcelo Brozović nije prijavljen za EL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je pobijedila Tottenham 2:0 i plasirala se dalje nakon što je prvi dvoboj u Londonu završio 1:1. ‘Viole’ su povele golom Maria Gomeza u 54. minuti na asistenciju Milana Badelja, pobjedu talijanskog sastava potvrdio je Mohamed Salah u 71. minuti. Bivši veznjak Dinama odigrao je cijeli susret za Fiorentinu, a u 36. minuti je dobio žuti karton.

ITALY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Ajax je protutnjao Varšavom pobijedivši Legiju 3:0 i tako samo potvrdio pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Poljake je uništio Poljak Arkadiusz Milik postigavši dva gola (11, 43). Bivši napadač poljskog Gornik Zabrzea koji je u Ajax stigao na posudbu iz Bayera postigao je i jedini pogodak u prvom susretu. Strijelac za ‘kopljanike’ bio je i Nick Viergever (13). Ivica Vrdoljak je odigrao cijeli susret za poljski sastav, a u 18. minuti je ‘požutio’.

Dynamo je Kijevu pobijedio Guingamp 3:1 nadoknadivši poraz 1:2 iz prve utakmice. Lukasz Teodorczyk (31), Vitali Bujalski (46) i Oleh Gusev (75-11m) su zabili za ukrajinski sastav, a Christophe Mandanne (66) za goste. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Moenchengladbach i Sevilla su odigrali sjajnu utakmicu, a na koncu su pobijedili gosti 3:2 potvrdivši pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Gosti su u prvom poluvremenu vodili 1:0 i 2:1, no domaćin se uporno vraćao i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:2. Za Sevillu su zabili Carlos Bacca (8) i Vitolo (26), a za Borussiju Granit Xhaka (19) i Thorgan Hazard (29). Sve nade domaćina u preokret utihnule su u 69. minuti kada je Xhaka dobio drugi žuti i crveni karton. Deset minuta kasnije Vitolo je zabio još jedan gol za Sevillu i tako razriješio sve dvojbe.

Dinamo je u Moskvi pobijedio Anderlecht 3:1 nakon što je prvi susret u Bruxellesu završio bez golova. Belgijanci su poveli golom Aleksandra Mitrovića u 29. minuti, no Dinamo je u drugom poluvremenu uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili Aleksej Kozlov (47), Artur Jusupov (64) i Kevin Kuranyi (90+5).

Nakon što je dobio prvi dvoboj u Nizozemskoj (1:0), Zenit je rutinski odradio posao protiv PSV-a pobijedivši 3:0. Strijelci su bili Rondon (29, 67) i Hulk (48). Gosti su u 61. minuti promašili kazneni udarac, a neprecizan je bio Luuk de Jong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AUSTRIA SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Villarreal se plasirao u osminu finala s dvije pobjede protiv RB salzburga. U prvom susretu je bilo 2:1, a u uzvratu u Salzburgu 3:1. Austrijanci su poveli golom Marca Đurićina u 18. minuti, no izjednačio je Luciano Vietto u 33. minuti. Vietto je u 76. doveo u goste u vodstvo, a plasman ‘Žute podmornice’ u osminu finala potvrdio je Dos Santos u 79. minuti.

Večeras je na rasporedu još sedam utakmica, a sastaju se Club Brugge – Aalborg (3:1), Feyenoord – Roma (1:1), Olympiakos – Dnjipro (0:2), Athletic Bilbao – Torino (2:2), Napoli – Trabzonspor (4:0), Sporting – Wolfsburg (0:2) i Everton – Young Boys (4:1).

Ždrijeb parova osmine finala na rasporedu je u petak, 27. veljače u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.