Biraju se članovi Izvršnog odbora UEFA-e, Šuker jedan od kandidata

U Beču je počeo 39. kongres UEFA-a, na kojemu će, između ostaloga, biti izabrano i sedam novih članova Izvršnog odbora, a među 12 kandidata je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik UEFA-e Michel Platini u svom je uvodnom govoru kako smo već ranije pisali, naglasio kako je zadatak organizacije kojoj je na čelu borba protiv namještanja rezultata, dopinga, rasizma, te nasilja na i oko stadiona.

Izvršni odbor ima 15 članova, plus predsjednik, a sedmorici završava mandat. Kongres će birati i novog predsjednika organizacije, no kako je jedini kandidat Michel Platini izvjesno je da će dobiti svoj treći četverogodišnji mandat.

Četvorica trenutačnih članova IO-a natječu se za reizbor (Španjolac Ángel María Villar Llona, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gilliéron i Bugarin Borislav Mihajlov), a osmorica kandidata pokušat će prvi put ući u to tijelo – Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallén, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson, Turčin Servet Yardımcı i naš Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Live stream Kongresa možete pratiti putem ovog linka.

Ako i uđe u IO, Šuker bi ostao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, što je ustaljeno pravilo.
Osim izbornih aktivnosti Kongres u Beču bavi se i godišnjim izvješćem Uefe, a kuju se i planovi za rušenje predsjednika FIFA-e Josepha Blattera, koji je Švicarac, ali najveću podršku nema u Europi nego u – Aziji i Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.