Biriljira kao odbojkaš, košarkaš, tenisač, nogometaš: Sjajni kondicijski trener i otac Blanke Vlašić, Joško Vlašić, hvali svestranost Ivana Perišića!

Foto: fah

Jedan od najboljih kondicijskih trenera u Hrvatskoj i otac te trener sjajne hrvatske atletičarke Blanke Vlašić, Joško Vlašić, hvali mogućnosti hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića, koji, između ostaloga, sjajno igra odbojku na pijesku. No, jednako je dobar i u nekim drugim sportovima, primjerice tenisu te košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivan Perišić nije mogao odabrati bolji sport uz nogomet. Odbojka na pijesku odlična je za mišiće stopala i zglobove, koji su zapostavljeni u nogometu jer je igrači stalno u kopačkama. A tu je i koncept same igre, koja je eksplozivna i cijelo tijelo radi, a to je vrlo kompatibilno s nogometom”, rekao je Joško Vlašić, nakon što je Perišić debitirao na odbojkaškom Major turniru u Poreču s igračkim partnerom Nikšom Dell’Orcom.

Joško Vlašić tvrdi kako je za nogometaše odbojka na pijesku dobra i zbog kratkih sprintova, skokova te bočnog kretanja.  Vlašić tvrdi kako je i košarka također dobra za nogometaše, posebno u kontekstu činjenice da je Perišićev odraz 100 centimetara, dok je najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan imao odraz tijekom karijere 122 centimetara.

“Košarka je također dobra za nogometaše, no za one koji imaju zdrave zglobove, i skvoš. A svakako trebaju izbjegavati skijanje, skijanje na vodi, automoto utrke, no takve stvari znaju biti određene u ugovorima”, smatra Joško Vlašić. Inače, Ivan Perišić je sjajan košarkaš koji može lakoćom zakucati, a bio je i na treningu Cedevite te je bio i gost hrvatskog košarkaškog reprezentativca Krune Simona na treningu Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igranjem odbojke na pijesku popravio sam odraz, a to mi u nogometu pomaže kod igranja glavom,” izjavio je Ivan Perišić, koji odličan i na teniskom terenu, piše portal goal.com/hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.