Birokrati iz HNS-a, Uefe i Fife moraju poštivati hrvatske zakone

Nakon što je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović izvjestio novinare o sadržaju pisma koje su pod naslovom “Vladina intervencija u interne procese Hrvatskog nogometnog saveza” potpisali glavni tajnici Fife Jerome Valcke i Uefe Gianni Infantino priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u kojem se ističe da nisu u mogućnosti komentirati pismo koje je HNS poslao FIfi i Uefi i jer nisu upoznati s njegovim sadržajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ministarstvo će Uefi uputiti i svoj dopis s pitanjima u vezi s objašnjenjem želi li podržavati nepravilnosti, sumnjive rezultate, nepoštovanje fair-playa, sportskoga duha i slično.

Naravno da ćemo odgovoriti Fifi i Uefi, a odgovor je vrlo kratak i glasi:

Neumjesna uplitanja Vlade u hrvatski nogomet ne mogu prestati, jer ih nikada nije ni bilo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj svi sportski savezi, pa i HNS, moraju odmah prestati lažno optuživati Vladu te se početi ponašati u skladu sa Zakonom o sportu i poštovati rješenja Sportske inspekcije. Neumjesno prozivanje Hrvatske Vlade i miješanje u poštivanje hrvatskih zakona od birokrata iz HNS-a, Fife i Uefe mora odmah prestati.

U dopisu ćemo sve naše tvrdnje potkrijepiti dokazima te ćemo naglasiti da HNS, unatoč tome što se žalio Fifi i Uefi mora poštovati Zakone koji nemaju veze s politikom, kako se to zlobno tvrdi, nego samo s objektivnim procjenjivanjem nepravilnosti koje su utvrđene i trebaju se riješiti. Upravo o tome govori Michel Platini, predsjednik Uefe, koji uvijek u obraćanju resornim ministrima tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva Uefina plana osigurati da se poštuju principi far playa kako bi se na taj način sačuvala vjerodostojnost europskog i svjetskog nogometa.

Smatramo neumjesnim da se Vlada RH proziva i lažno optužuje samo zato što upućuje na poštivanje tih civilizacijskih dostignuća”, stoji u priopćenju MZOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.