Bišćan: Protivnici su najbolji koje smo mogli dobiti

Foto: fah

U Zagrebu se okupila mlada hrvatska nogometna reprezentacija uoči prijateljskih ogleda protiv Izraela u Varaždinu 23. ožujka te protiv Engleske u Londonu 28. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboji protiv Izraela i Engleske izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu dobro će doći kao priprema za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Gruziji i Rumunjskoj od 21. lipnja do 8. srpnja. Mladi Vatreni će na Euru igrati u skupini B zajedno s domaćinom Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom.

– Svako okupljanje je važno i svaka utakmica je važna. Igrači moraju biti svjesni da je svaka utakmica, bilo da se radi o prijateljskoj ili natjecateljskoj, prilika za njih, prilika da postanu bolji igrači, prilika da se dodatno osnaže i etabliraju na nogometnoj mapi. Ove dvije utakmice jesu prijateljskog karaktera, ali su i pripremne za Europsko prvenstvo koje je vrhunac cijelog ciklusa i nešto za što smo se borili dvije godine i to maksimalno ozbiljno shvaćamo, rekao je izbornik Bišćan.

Osvrnuo se na odabir protivnika.

– Protivnici su najbolji koje smo mogli dobiti u ovom trenutku jer mnoge reprezentacije više nisu dostupne zbog promjena godišta i ovi koji su na Euru su jedini s kojima smo mogli igrati pa smo odlučili uzeti najbolje moguće, da probamo osjetiti koja je to kvaliteta koja će nas vjerojatno očekivati na Euru, a Englezi svakako spadaju u taj rang. Izrael je iz četvrtog pota, ali je reprezentacija koja je dosta energična, dosta kvalitetna, žilava i čvrsta, pa da vidimo otprilike protiv dvije takve reprezentacije gdje smo i kakvi smo u ovom trenutku, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jesu li se svi odazvali, je li razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem?

– Mi smo uvijek ti koji čekaju odluke “A” stožera i onda se tome prilagođavamo, tako će biti i ovaj put. Svi su manje-više tu, osim Sučića koji bi bio tu da nije bio na operaciji. To nam nikako nije dobro sjelo, jer je on kod nas jedan od glavnih igrača, igrač o kojemu puno toga ovisi i sad nam preostaje da se nadamo da će se uspjeti oporaviti na vrijeme da nam može pomoći na Europskom prvenstvu.

Postoji li mogućnost da neki igrači iz “A” reprezentacije poput GvardiolaStanišića ili Šutala zaigraju na Europskom prvenstvu budući da je Liga nacija nešto prije Eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čekat ćemo odluke “A” stožera, natjecanja su jako blizu. To je specifičan dio sezone kada je većini igrača i klubova sezona već davno gotova, a sljedeće pripreme su jako blizu. Puno faktora će na to utjecati, a ja se kao U-21 izbornik samo mogu nadati da ću imati najjaču moguću momčad na raspolaganju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.