Biserka Petrović: ‘Najljepša čestitka za Draženov rođendan’

Foto: Snimka zaslona

U velikom izboru Sportskih novosti za najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena, u kojem je sudjelovalo deset eminentnih europskih stručnjaka, Dražen Petrović je dobio ukupno 47 bodova, deset više od Krešimira Ćosića i četrnaest u odnosu na trećeplasiranog Tonija Kukoča. Među pet najboljih još su Dino Rađa i Giuseppe Pino Giergia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru našeg jedinog dnevnog sportskog lista Dražen Petrović, koji bi da je živ pred tri dana proslavio 56. rođendan, postao je upravo u ove godine provedenim anketama najbolji hrvatski košarkaš i u izboru hrvatskih trenera, stručnjaka i sportskih novinara, a sada i u izboru stručnog žirija poznatih imena europske košarke.

– Najljepša čestitka za Draženov rođendan je upravo izbor od eminentnih stručnjaka, ne s naših prostora, koji je Dražena stavio na prvo mjesto za sva vremena. To me kao majku nije iznenadilo. Imam u muzeju zapisano što su veliki stručnjaci diljem svijeta izjavili o Draženu. Nisu brojili njegove medalje i prstenove, nego su jednostavno rekli da je on čovjek institucija koji je pokretao u svakom klubu u kojem je igrao cijeli sustav tog kluba. To je više od sportaša, koševa…, rekla je Draženova majka Biserka Petrović, piše HRT.

– Ne treba to uzimati kao nešto što je konačno, jedinstveno. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali isto tako lijepa je spoznaja meni kao bratu znati da ljudi van granica Hrvatske gledaju takvim očima. Pogotovo u ovo vrijeme Draženovog rođendana koji bi da je živ imao 56 godina daje nekakvu rekao bih dozu umirenja. Zbog toga sam s velikim guštom pročitao sve te glasove i komentare nakon ankete, rekao je Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.