Biskup Košić otkrio kako je pratio utakmicu i što nam na razini države nudi primjer Vatrenih

Foto: Oskar Šarunić

U specijalnoj emisiji Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) u četvrtak 12. srpnja, nakon povijesne pobjede Hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom i ulaska u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva, sisački biskup Vlado Košić izjavio je: “Radujem se sa svim domoljubima i Hrvatima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svijetu na ovoj velikoj pobjedi”, piše IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa slušateljima je podijelio i kako je gledao utakmicu: “Proživljavao sam svaki trenutak, i bilo mi je teško kad smo već na početku dobili zgoditak, ali je ipak cijela utakmica bila pred nama i vjerovao sam u naše dečke i da ćemo to izravnati… A onda je opet bilo sve moguće, kao što se i pokazalo. I naša volja i snaga i umijeće… To su zlatni dečki i daj im Bože da dođu do kraja. Ali već su i sada jako, jako puno učinili”.

Biskup je u emisiji istaknuo i da mu je posebno drago što naš izbornik i gotovo svi igrači kažu “Bogu hvala”, “s Božjom pomoću”, i “ako Bog da, onda će biti…”.

“Baš dugujemo Bogu i mnogim molitvama ovu veliku promociju Hrvatske koja se kroz nogomet događa ovih dana”, rekao je biskup Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada bi ova pobjeda i ova čitava atmosfera oko reprezentacije u Rusiji polučila da se stvarno ujedini naš narod to bi bio veliki uspjeh. Jer, potreban je takav jedan poticaj da se vidi da mi možemo”, rekao je sisački biskup.

Uputio je pritom na analizu demografa Stjepana Šterca koji je rekao da bi ovo trebao biti uzor kako Hrvati mogu uspjeti.

“Trebaju se ujediniti i domovinska i iseljena Hrvatska. Hrvati mogu uspjeti ako se ujedine, što se upravo događa na primjeru naše nogometne reprezentacije”, istaknuo je biskup Košić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naši nogometaši igraju uglavnom u velikim klubovima po Europi i svijetu, a neki su i rođeni u dijaspori. S takvim ključem treba krenuti i u novu koncepciju države. I u političkom odlučivanju, ali i u gospodarskom razvoju trebaju jednako biti zastupljeni svi Hrvati koji su hrvatski državljani. To je sigurno mogućnost koju nam nudi ova pobjeda i ovo sve što se događa oko reprezentacije koja nam je vratila ponos, koja nam pokazuje kako je veliko srce hrvatsko i kako je moguće kada se svi ujedine i kada svi jednako dišu učiniti stvarno velike stvari”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.