Bitka za naslov prvaka u Španjolskoj, Real sve drži u svojim rukama

epa09179780 Luka Modric of Real Madrid in action during the UEFA Champions League semi final, second leg soccer match between Chelsea FC and Real Madrid in London, Britain, 05 May 2021. EPA/Neil Hall

Španjolsko prvenstvo ulazi u neizvjesnu završnicu, u samom finišu, naravno, najviše šansi za naslov prvaka, naizgled, ima Atletico, pogotovo nakon jučerašnjeg remija na Nou Campu protiv Barcelone. Remi je to koji je posebno obradovao Real Madrid, čije su dionice naglo i nenadano skočile. Na sličan način kao i prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je nakon remija kod Barcelone ostao na vrhu ljestvice sa 77 bodova, Barcelona je druga sa 75, a Real Madrid treći sa 74 boda. Međutim, Real danas igra protiv Seville te ima priliku izjednačiti se na vrhu sa Atleticom. Sevilla je sve donedavno imala također određenu priliku za osvajanje titule, međutim, nisu izdržali te imaju 70 bodova, premalo da bi se ravnopravno uključili u borbu za sam vrh. Očekuje se da bi takva situacija momčadi Zinedine Zidanea mogla olakšati posao.

Dakle, dobije li Real večerašnju utakmicu imat će 77 bodova i izjednačit će se s Atleticom, koji ima bolju gol razliku od Reala, ali Kraljevski klub ima bolji međusobni omjer s obzirom da je u dvije utakmice s Atleticom slavio s 2:0 i remizirao s 1:1.

Ako bi kojim slučajem na kraju prvenstva momčadi ostale izjednačene Real bi bio prvak, drugim riječima, Kraljevski klub drži sve u svojim rukama te ne ovisi o rezultatima konkurenata, u slučaju četiri pobjede osvojit će naslov, odnosno, obranit će ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kako je španjolska liga vrlo jaka tako Realu neće biti lako, osim teške utakmice protiv Seville Real gostuje kod Granade i Athletica, a zatim dočekuju Villarreal. Sreća po Real sve će te momčadi s kojima će se do kraja prvenstva susresti biti uglavnom rezultatski neopterećene. Glede Atletica oni se nadaju kiksu Reala u nekoj od predstojećih utakmica, dakle, bez obzira što imaju najviše bodova ne ovise više samo o sebi i svojim rezultatima, uz sve to moraju pobijediti Real Sociedad i Osasunu doma te Valladolid u gostima.

Barcelona ima vjerojatno ima najlakši raspored do kraja prvenstva, ali i najteži put prema naslovu. Naime, gostuju kod Levante, Celtu čekaju kod kuće te Eibar u gostima. I sve to, čak i da Katalonci dobiju, ne znači ništa ako će do kraja pobjeđivati Real, pa i Atletico Madrid. Da je jučer u derbiju Barca došla do pobjeda bila bi to jedna posve drugačija priča.

Glede Barcelone i njenog međusobnog omjera s glavnim konkurentima oni su u podređenom položaju te imaju bolji međusobni skor samo od Seville, dok bi u slučaju da na ljestvici završe s jednakim brojem bodova kao Real i Atletico ostali bez naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.