Bivši golman hrvatske reprezentacije: Statistika nekada zna i prevariti, ali da sam ja na mjestu trenera vratara, Stevanović bi mi bio prvi izbor

Foto: fah

Mario Kelentrić već je pet godina trener vratara u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreba, bivši je vratar Zagreba, Metkovića, Celja, Tusem Essena, Agrama i Melsungena te osvajač svjetskog zlata iz 2003. godine u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino Červar je nakon drugog kola, u kojemu je Mirko Alilović imao samo jednu obranu, odlučio iskoristiti drugu zamjenu u prvom krugu i na vrata postaviti golmana Meškova Ivana Pešića.

“Ono što je Mirko Alilović prikazao, na žalost, nije dobro, nije ušao u formu, nije bio pravi. Drugi je razlog zbog kojeg je zamijenjen, iako je to samo nagađanje, zato što imamo još jednog vrhunskog golmana Ivana Pešića, koji odlično brani u Bjelorusiji. Sreća ovog europskog prvenstva je da nekog koga zamijeniš, možeš ponovo vratiti”, kaže on za Sportske novosti.

Ivan Stevanović golman je koji se već neko vrijeme nameće, a s njim je radio i Kelentrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu biti objektivan jer on je ipak moj vratar, pet godina smo radili zajedno i normalno da je moje srce na njegovoj strani, ali ako stavimo to na stranu, Ivan je i na Euru u Poljskoj i na SP-u u Francuskoj pokazao da može biti prvi golman, da može biti golman koji donosi medalje i u presudnim trenucima može obraniti prave udarce, što se pokazalo i protiv Islanda. Siguran sam da može biti prvi golman i da sam ja kojim slučajem na mjestu trenera vratara, Ivan Stevanović bi mi bio prvi izbor. Definitivno”, poručio je.

“Statistika nekada zna i prevariti. Tih 15-ak obrana se stalno vrti. Naravno, bilo bi lijepo kada bi se to moglo u svakom trenutku, ali stavljati uteg nekome da mora imati 15 obrana ne mora značiti ništa”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.