Bivši nogometaš Dinama i Hajduka najavio derbi: ”Realno, i s bodom ‘bili’ moraju biti prezadovoljni”

Foto: fah

Danas, od 18:30, na Poljudu se igra još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk – Dinamo. Prema svemu sudeći Poljud će biti pun, očekuje se između 25 000 i 30 000 gledatelja, a Dinamo je, tvrde mnogi, i na Poljudu favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom bi Hajduk barem privremeno, nakon dugo vremena, preuzeo prvo mjesto na ljestvici. Podsjetimo, posljednji puta Hajduk je bio doprvak Hrvatske u sezoni 2011./2012. A prvak? Prošlo je petnaestak godina.  ”Bili” nisu uspjeli Dinamo pobijediti na Poljudu u posljednjih šest  utakmica, što je više od tri godine. Hajduk s velikom čežnjom čeka pobjedu, koju je posljednji puta na Poljudu ostvario baš za vrijeme današnjeg trenera, Damira Burića, bilo je to u proljeće 2016. a pogodak odluke dao je Fran Tudor.

Spektakl na Poljudu najavio je za Sportske novosti bivši nogometaš Dinama (Croatije ) i Hajduka, Srđan Zujo Mladinić, koji smatra kako je Dinamo ipak veliki favorit, iako vidi i Hajdukovu šansu.

”Iskreno, bilo mi je čudno kad sam vidio da je Bjelica najavio dosta promjena u sastavu. Zato je sad ova priča sa samo nekoliko promjena realnija. Naravno, ovakav, praktički najbolji Dinamo Hajduku će biti problem. Da Dinamo na Poljud istrči sa svojom drugom momčadi, onda bi Hajduk imao mnogo veće šanse za pobjedu, ovako…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se plasirao u Ligu prvaka, slavili su dva dana. Možda Modre ipak to malo opusti, možda oni već razmišljaju o Atalanti, Manchester Cityju, Šahtaru. Makar, vidim da Bjelica to sve drži pod kontrolom i ne dopušta nikakva opuštanja.”

Mladinić smatra kako će Hajduk teško do pobjede….

”Realno, bod je za Hajduk premija! Ako ga izvuku, bit će prezadovoljni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Zujo’ tvrdi da Hajduk ima dobru momčad koja se polako formira.

”Ne može to odmah sve biti idealno. I ne smiju sad razmišljati samo kako da konačno na prvom mjestu preskoče Dinamo. Trebaju shvatiti da to nije bitno, nego moraju biti prisebni i razumjeti da im je dovoljan bod.”

Što Mladinić misli o današnjem Dinamu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Što kazati o Dinamu? Pa svi smo ga gledali u Europi… Jaki su, ali nedostajat će im Olmo. Ali i Majer ili Ivanušec mogu biti nezgodni. Ma, Bjelica kod sastavljanja momčadi ima slatke brige. Konačno, njemu jedan poraz u HNL-u ne bi značio ništa…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.