Bivši trener Hajduka: ‘Drago mi je da je Petković zabio’

Foto: fah

Hrvatska je u finalu prijateljskog turnira u Kairu sjajnom igrom pobijedila Egipat. Vatreni su zabili četiri gola, primili dva, od ta dva pogotka jedan su domaćini zabili kad je već sve bilo gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić može biti zadovoljan

Izbornik Zlatko Dalić dobio je što je htio, odnosno izlet u Kairo može se smatrati više nego uspješnim. Najbolji igrač Rijeke Marko Pjaca pokazao se kao veliki dobitak za Vatrene, sjajno je finale odigrao Lovro Majer, bio najbolji pojedinac utakmice. Vrlo dobro igrali su Bruno Petković te Stanišić, veseli povratak golovima Nikole Vlašića.

Ukratko, nije bilo slabog mjesta, tek nešto manje dobrog. Zasad ostaje neizvjesno u kakvoj je formi te fizičkoj spremi Marcelo Brozović. No, do Eura ipak ima dosta vremena. Luka Modrić? Dovoljno je ponoviti Luka Modrić i sve ste rekli, fenomen 21. stoljeća, ukratko igračina.

Vulićeva analiza

Naravno, turnir koji je Daliću ipak ponudio neke odgovore komentirali su i aktualni treneri, bivši nogometaši, ukratko svi oni koji u hrvatskom nogometu imaju što za reći. Jedan od njih je i Zoran Vulić (62), bivši trener splitskog Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulić se slaže s općom konstatacijom hrvatske javnosti, kako one stručne tako i one navijačke.

‘Svrha je ispunjena, reprezentacija je odigrala dvije dobre utakmice, bio je to dobar team building. Svi su igrali, nitko se nije ozlijedio. Meni je malo žao što to nisu bile utakmice s jačim europskim suparnicima, tako da dobijemo jači podražaj uoči Eura. Premda ne treba podcijeniti Egipat; treba ga pobijediti kod kuće, pred 80 tisuća gledatelja”. kazao je za Večernji list Zoran Vulić.

Bivši Hajdukov trener i jedan od potencijalnih kandidata za nasljednika aktualnog trenera Hajduka, Mislava Karoglana, komentirao je i efikasnost izabranika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pripremni turnir nema intenzitet i naboj kvalifikacijskih utakmica ili onih na Euru ili SP-u, pa se tu ne igra baš tako čvrsta obrana. Stoga to možda i nije prava slika moći reprezentacije. Međutim, mi sliku o našoj reprezentaciji imamo, ona je druga, pa treća na svijetu – to se nikada ne smije zaboraviti! Ja bih recimo volio da smo u Egiptu dobili jednoga ili dvojicu igrača koji bi zabili po dva gola, to bi mi bilo draže nego da su zabila četvorica. A među njima je samo jedan isturena špica, Petković, za kojega mi je drago da je zabio. On će nam biti jako potreban na Euru. Inače, puno važniji ciklus pripremnih utakmica bit će nam onaj u lipnju, kada ćemo se uigravati, a sada smo se razigravali”, poručio je Vulić.

O Jošku Gvardiolu na lijevom boku… Naime, spomenuti igrač najskuplji je stoper u povijesti nogometa.

”Trebali bismo imati još jednoga klasičnoga lijevoga beka, iako – zlu ne trebalo – na toj poziciji možemo koristiti i Gvardiola. Ali, moramo znati da naša reprezentacija ne igra kao Manchester Citya. Bilo bi šteta gubiti Gvardiola na lijevome braniču, osobito ako imamo igrača kao što je Borna Barišić. Na toga momka se i te kako možemo osloniti; radi se o odličnom igraču, koji dugi niz godina kvalitetno igra u Škotskoj i namješta golove ”, zaključio je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.