Bjelica: U novu sezonu krećemo s puno optimizma

Foto: fah

Ovog vikenda počinje 32. sezona 1. HNL-a. Prvenstvo otvaraju Dinamo i Lokomotiva u petak u 20 sati, a u subotu u 19 sati slijedi dvoboj Osijeka i Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon pet tjedana kvalitetnih priprema dočekali smo i tu prvu službenu utakmicu. U ovom pripremnom periodu smo napravili sve što smo željeli, odradili smo dobar kondicijski dio, dok ćemo na tehničko-taktičkim stvarima raditi dalje. Imamo dobru bazu za, nadam se, uspješnu i dugu jesen. Na raspolaganju su svi igrači osim Kristijana Lovrića koji ima crveni karton iz zadnjeg kola prošle sezone. Svi su željni igre, to su pokazali ne samo u dosadašnjim utakmicama nego i u svakom treningu kojeg smo odradili u ovom periodu. Zadovoljan sam sa svime i sa svima, s puno optimizma očekujemo prvu utakmicu, rekao je na konferenciji za novinare uoči nove sezone trener Osijeka Nenad Bjelica.

Osvrnuo se potom na rad na pripremama:

– Radili smo na poboljšanju svega, kondicije, taktike, tehnike, težili smo svemu onome što nas je krasio u prošle dvije sezone. Želimo se usavršiti, svaki igrač pojedinačno i kao momčad, podigli smo intenzitet treninga za 15-20 posto, igrači su to jako dobro podnijeli iako su u nekim utakmicama bili dosta umorni. Unatoč tome pobijedili smo utakmice što govori o karakteru momčadi, da i kada su noge teške igramo na pobjedu i želimo pobijediti. Ne treba predimenzionirati rezultate, naglasak je bio fizičkoj pripremi i uigravanju momčadi, testiranju raznih varijanti koje ćemo primjenjivati tijekom sezone, kaže Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da će njegova momčad krenuti u prvenstvo pobjednički, no upozorava da se momčad Gorice nije puno promijenila i da je prilično uigrana i stoga neugodna:

– Nema ugodnog suparnika, svi su neugodni, a ako nisi pravi možeš ih napraviti još neugodnijima. Ja sam siguran da će moja momčad biti na visokoj razini energije, već smo u ovoj zadnjoj provjeri bili bolji nego u prethodnim utakmicama. Ukoliko budemo na našem maksimumu vjerujem da su šanse za pobjedom velike. Gorica se nije pretjerano mijenjala, gro momčadi je ostao isti, a ta momčad se puno puta pokazala nezgodnom. Nešto će se i nas pitati, ali vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača doći do prva tri boda ove sezone, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.