Bjelica: Vraćamo samopouzdanje i spremnije dočekujemo Monaco

Zagreb, 28.9.2024 - Utakmica 8. kola HNL-a Dinamo - Lokomotiva. Na slici Nenad Bjelica. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

– Mislim da se vidjela na terenu spremnost svakog igrača da da svoj maksimum u situaciji koja nije bila lagana za dečke. Puno kritika je bilo zadnjih tjedana, opravdanih kritika, ali s ovakvom pobjedom vraćamo samopouzdanje i spremnije dočekujemo Monaco, rekao je Nenad Bjelica nakon uvjerljive pobjede nad Lokomotivom (5:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novi mandat na klupi Dinama Bjelica je ušao pobjedom protiv Lokomotive kojom je prekinut niz od tri uzastopna poraza.

– Zadovoljan sam sa svim fazama nogometne igre. Možda smo mogli biti još malo efikasniji. Moramo napomenuti da smo igrali protiv jedne ekipe koja sigurno zaslužuje biti bolje plasirana na ljestvici nego što je jer ima jako puno iskustva i dobre mlade igrače i odličnog trenera. Tako da, sve u svemu zadovoljstvo, posebno nakon zadnjih tjedana koji nisu bili lagani za dečke i zbog primljenih golova koji su se primili. Odigrali smo jednu utakmicu gdje smo bili vrlo, vrlo defenzivno stabilni. To je ono što me raduje.

Bjelica je tek jučer službeno predstavljen u Maksimiru.

– Samo smo osvježili ekipu od Kup utakmice i odradili završni trening pred utakmicu. Mogli smo pripremiti malo prekide, ali taktički smo rekli ekipi kako želimo igrati. Kad počnemo to i trenirati, izgleda će to sigurno bolje, ali puno toga što smo rekli igračima su primijenili na terenu: puno napadanja dubine, puno više centaršuteva, puno brži nogomet. Možda malo pragmatičniji nogomet, koja duga lopta više nego obično. Jednostavno smo htjeli smanjiti rizik u prvoj zoni, u defenzivnoj zoni, u zoni obrane i prebaciti težište igre na njihovu polovicu. To nam je uspjelo, postigli smo lijepih pet golova, imali još par dobrih situacija, dvije prečke pogodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u srijedu očekuje veliki ispit, maksimirski ogled protiv Monaca u Ligi prvaka, pa zatim gostovanje u Varaždinu u domaćem prvenstvu.

– Idemo utakmicu po utakmicu, kako se kaže. Sad je Monaco. Sutra ćemo se regenerirati, s igračima koji su manje igrali odraditi trening i praktički uživati u pobjedi. Od ponedjeljka počinje priprema za Monaco. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i u srijedu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.