Blanka Vlašić: ‘Sad je prilika da osmislim život nakon sporta’

Foto: snimka zaslona

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena Blanka Vlašić objavila je kraj karijere u kojoj je osvojila 19 velikih svjetskih medalja, od čega je 13 bilo zlatnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba izdvojiti olimpijsko srebro i broncu iz Pekinga i Rija, te osobni rekord od 208 preskočenih centimetara, što je drugi rezultat svih vremena.

– Nije se moja odluka dogodila danas, ni jučer. Danas je samo objavljena. Već mjesecima znam da je kraj mojoj karijeri. Odluka se morala dogoditi u tišini. Morala sam pustiti nekako da se sve slegne, prije nego idem u javnost. Ja već mjesecima živim s njom i ono što mi je bilo zapravo najvažnije da dođe bez ikakvog presinga, da bude moja, da bude u miru. Od trenutka kad sam odlučila da ću prestati skakati, nisam se okrenula iza sebe ni jednom. Znači, da je u pravo vrijeme došla, rekla je Blanka Vlašić za HRT.

Rekla je kako razmišlja i planira neke stvari za budućnost, ali ne želi javno iznositi nešto što se još nije realiziralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Definitivno neću sjediti u kući i čekati da život prolazi. Sportaši imaju sreću da mogu imati više karijera u životu i sad je moja prilika da osmislim svoj život nakon sporta. Sigurno ću ostati vezana za sport. Ponosna sam i sretna na svoju karijeru, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.