Boks: Kovaljev novi prvak u poluteškoj kategoriji verzije WBO

Foto: Twitter

Ruski boksač Sergej Kovaljev osvojio je upražnjeni naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji verzije WBO svladavši u New Yorku Ukrajinica Vjačeslava Šabranskija sudačkim prekidom u drugoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovaljev je na tronu naslijedio nepobijeđenog Amerikanca Andre Warda, koji je prošli mjesec završio karijeru, a Rusa je u protekle dvije godine dvaput dobio. Kovaljevu su to jedini porazi u karijeri u kojoj ima 30 pobjeda i jednu neodlučenu borbu, a 34-godišnji Rus je već bio prvakom ove kategorije u verzijama WBO, WBA i IBF.

Izazivač Šabranskij (30) ubilježio je drugi poraz u svojoj 21. borbi.

Rusi vladaju u ovoj kategoriji jer je Dmitrij Bivol aktualni svjetski prvak u verziji WBA, a Artur Beterbijev u IBF, dok je Kanađanin Adonis Stevenson prvak po IBF-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.