Bomba s Poljuda: Hajduk skupo prodao Biuka

Foto: fah

Stipe Biuk više nije igrač Hajduka! Dvadesetogodišnji talentirani nogometaš Splićana prodan je u američki Los Angeles u jednom od najvećih transfera u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na prodaji mladog hrvatskog reprezentativca zaradio 6,5 milijuna eura, uz 1,5 milijuna eura vezanih uz bonuse te 20 posto od sljedećeg transfera.

Uračunaju li se bonuse u vrijednost transfera, ovo je druga najveća prodaja u povijesti Hajduka, skuplji je bio samo Nikola Vlašić, koji je otišao u Everton za 10,8 milijuna eura.

Ovo je i drugi najveći transfer u povijesti Los Angelesa, skuplje su platili samo Urugvajca Briana Rodrigueza Penarolu, 10,5 milijuna eura. Zanimljivo, jedan od Biukovih suigrača u SAD-u bit će donedavni član madridskog Reala Gareth Bale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biuk je ostvario 67 službenih nastupa u Hajdukovu dresu. Kao kapetan i jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije predvodio je juniorsku momčad Bijelih koja je 2021. osvojila prvi juniorski naslov nakon devet godina.

– Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, svim trenerima koji su me trenirali sve ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas, rekao je Biuk prilikom oproštaja s Hajdukom.

Prvi pogodak za Hajduk postigao je u pobjedi 3:2 protiv Rijeke početkom svibnja prošle godine, Službeno je posljednji put Hajdukov dres nosio u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa, a u prijateljskim utakmicama protiv Schalkea 04 i Auxerrea ponio je i kapetansku vrpcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu je momčad debitirao u ožujku 2021. u kup utakmici protiv Zagreba. U 67 službenih nastupa postigao je šest zgoditaka i upisao deset asistencija. Ovu godinu pamtit će i prema osvojenom Kupu u kojem su Bijeli u finalu na Poljudu svladali momčad Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.