Brekalo dobio novog trenera, Labbadia u Wolfsburgu

Foto: fah

Samo dan nakon što je klupu Wolfsburga napustio Martin Schmidt, trenutačno 14. klub Prve njemačke Bundeslige njegovim je nasljednikom imenovao 52-godišnjeg njemačkog trenera Brunu Labbadiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod Schmidtovim vodstvom Wolfsburg je u 19 utakmica njemačkog prvenstva ostvario samo tri pobjede uz 11 neodlučenih ishoda i pet poraza te se nalazi na 14. mjestu sa 25 bodova, samo jednim bodom više u odnosu na Mainz koji je 16. i drži poziciju koje vodi u doigravanje za mjesto u Prvoj ligi.

Labbadia je do sada u karijeri vodio tri njemačka prvoligaša, Bayer Leverkusen (2008-09.), HSV (2009-10. i 2015-16.) i Stuttgart (2010-13.), a posljednjih je 16 mjeseci bio bez angažmana.

Labbadia je već treći trener Wolfsburga u ovoj sezoni koju je na klupi započeo Nizozemac Andries Jonker, ali je otpušten nakon samo četiri utakmice u kojima su ‘vukovi’ ostvarili jednu pobjedu, jedan neodlučen ishod i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Labaddia u igračkom kadru ima i mladog hrvatskog reprezentativca, 19-godišnjeg krilnog napadača Josipa Brekala, koji se u zimskom prijelaznom roku vratio s posudbe u Stuttgartu, za koji je nastupio u 14 utakmica u Bundesligi i postigao jedan pogodak, a od povratka u Wolfsburg imao je četiri ligaška nastupa. U domaćem porazu (1-2) od Bayerna, nakon kojeg je Schmidt podnio ostavku, Brekalo je bio izvan sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.