Britanski tabloidni mediji u lovu na spektakl: ‘Što se događa s Dejanom Lovrenom?’

Foto: fah

Tko makar i djelomično poznaje medije u Velikoj Britaniji zna na koji način oni funkcioniraju, naime, netko bi rekao ‘vidjeli ste jedne, vidjeli ste sve’, i doista je to ako ništa drugo djelomično točno. Uglavnom je shema senzacionalistička, a istina, čak i ako je ima, alternativna. Kako u sportu, tako i u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, britanski tabloid The Sun pokušava ”istražiti” što se događa s hrvatskim stoperom i hrvatskim nogometnim reprezentativcem, koji često apstinira od reprezentacije, Dejanom Lovrenom. Lovren nakon remija s Chelseajem 31. siječnja nije nastupao u utakmicama protiv Hulla i Tottenhama. Naravno, to je službena verzija i ona ne mora biti, kao što i nije, posve alternativna, odnosno netočna, budući da hrvatski nogometaš ima problema s ozljedom koljena.

No, o čemu se točno radi The Sun ne navodi, zato tvrde kako je Lovren otišao u Njemačku u posjetu jednom uglednom liječniku koji je ujedno i liječnik njemačke nogometne reprezentacije. Radi se o Wilhelmu Muller-Wohlfahrtu koji je do sada liječio brojne poznate sportaše, poput velikog Jamajčanina Usaina Bolta te engleskog nogometaša Stevena Gerrarda. Jasno je također da su u Liverpoolu već pomalo nestrpljivi kad je Lovren u pitanju te žele njegov povratak u obranu jednog od najjačih engleskih klubova, želi to i izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić. Druga je polovica veljače, kvalifikacijska utakmica s Ukrajinom je pred vratima. Lovren će vjerojatno biti spreman za Ukrajinu, barem su takve prognoze u ovom trenutku.

Kako navode britanski tabloidi, kojima senzacionalistički pristup nije stran, Lovren već duže vrijeme igra pod ozljedom, što je moralo uzeti danak, pojavili su se bolovi koji su postali prejaki za tempo kakav se traži od Liverpoola koji je potreban klubu koji se bori za vrh Premiershipa. Menadžer Liverpoola, popularni Kloop, želi riješiti problem dugoročno, dakle, strpljivo čeka da se Hrvat potpuno opravi s obzirom kako je ‘on vitalan dio obrane kultnog engleskog kluba.’ Za Liverpool je odigrao 23 utakmice u ovoj sezoni i postigao je dva gola. Postao je i ljubimac navijača, iako je bilo nekih nesporazuma u posljednje vrijeme.  Dojam je da je Lovren padao u formi što je, tvrde neki, rezultat problema s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prve prognoze govore da bi hrvatski obrambeni nogometaš mogao biti spreman za dva do tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.