Brončane rukometašice po povratku najavile da je ovo tek početak

Zagreb, 21.12.2020. - Hrvatska ženska seniorska reprezentacija nakon osvajanja broncane medalje došla je s Europskog prvenstva iz Danske na zagrebacki aerodrom "Franjo Tudman". foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj, te su se vratile u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončane rukometašice došle su u Zračnu luku “Franjo Tuđman” nešto iza 13 sati.

” Hvala svima na neograničenoj podršci koju smo dobivali iz dana u dan. Nismo očekivali da ćemo dogurati ovako daleko. Ovaj kolektiv, stožer, medicinski tim, nešto što se ne može objasniti riječima. Ispisali smo povijest zato što smo to zaslužili”, rekla je Katarina Ježić

“Jutros smo kretali rano i bila je burna noć. Zaslužili smo, bilo je veliko slavlje. Sad smo u našoj domovini. Dojmovi se još nisu slegli, nitko od nas nije još svjestan kakav smo rezultat napravili i što znači ispisati povijest hrvatskog ženskog rukometa, a kamoli osvojiti medalju na Europskom prvenstvu”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tek za par dana kada se sve smiri ne bude telefon zvonio od 0-24 sata, tek onda ćemo shvatiti što smo napravili. Nitko nije vjerovao u nas. Mi smo vjerovali, ali nismo vjerovali da možemo doći ovako daleko. Poslije prve pobjede protiv Mađarske, osjetile smo neku energiju koja nas gura naprijed i nakon toga nismo stale. Samljele smo svakoga tko je došao na put. Teško je vjerovati u sve to jer su to neki snovi za koje sam mislila da se neće ostvariti. Snovi se ostvaruju ako ih dovoljno jako želiš i ako si strpljiv”, rekla je.

“Mislile smo da će nas dočekati par novinara ispred aviona i to je sve. EHF nas je proglasio “Kraljicama šoka”. Nakon poraza nismo pognule glave jer smo znale da smo ostvarile nešto povijesno i da smo zaslužile, nema veze što je bio poraz, nama to nije bilo sramota ,nego da idemo dalje. Danski izbornik nam je dao ogromnu motivaciju, pobijedili bi, ali on nam je dao dodatnu ljutnju”, istićče Valentina Blažević.

Izbornik Nenad Šoštarić je rekao kako je duboko uvjeren da je ovo novi početak hrvatskog ženskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Čitav stručni stožer je vjerovao u uspjeh. Vjerovali smo više nego igračice.Važno je bilo dobiti jaku utakmicu. Na taj način učiš pobjeđivati. Kad smo dobili Mađarsku, dogodio se klik u glavi. Shvatile su da mogu s Mađarskom i s igračicama koje zarađuju u eurima dvaput više nego one u kunama. Nakon Nizozemske nivo samopouzdanja je bio vrlo velik. Vjerujte, nakon ovog, one će izaći na dvoboj s bilo kojom reprezentacijom u svijetu bez straha, to je najveći uspjeh”, rekao je.

“Nismo praktički niti spavale. Još se emocije miješaju, nisam u potpunosti svjesna što smo napravile, ali predivan je osjećaj. Držala nas je euforija zajedništva, snaga, borbenost, cijeli turnir, zabava prije svega. Za jučerašnju utakmicu smo se spremale u hodniku pjevajući, plešući i onda odigramo fenomenalnu utakmicu”, rekla je Ćamila Mičijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.