Budimir junak Vatrenih: Borna je sjajno centrirao, ja sam znao gdje napasti

Zagreb, 21.11.2023 - Utakmica kvalifikacija za EURO između nogometaša Hrvatske i Armenije. Na slici Ante Budimir, Nair Tiknizyan. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Napadač Osasune Ante Budimir je odveo Hrvatsku na Europsko prvenstvo golom Armeniji u 43. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Velika utakmica, opet je Hrvatska na velikom natjecanju, presretan sam da sam imao priliku sudjelovati na ove dvije utakmice. Napadaču je najljepše zabiti, pobijedili smo i idemo na Euro, ništa ljepše od toga, rekao je Budimir u izjavi za Novu TV.

– Pokušavali smo cijelu utakmicu, ali Armenci su bili dobro postavljeni i kompaktni, golman im je bio raspoložen. Kad god smo brzo okrenuli stranu bili smo opasni. Borna je u situaciji za gol brzo centrirao, ja sam znao gdje trebam napasti, lopte je došla i to je prekrasan osjećaj.

> Hrvatska porazila Armeniju i izborila plasman na EURO: Budimir junak utakmice

Kako se osjećao od SP-a u Kataru do sad, dok ga Dalić nije pozivao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pomiješane su emocije, navijačka i profesionalna. Navijačka, veseliš se i žicvciraš, a profesionalno želiš biti dio reprezentacije. Bio sam strpljiv, vraćao formu i hvatao ritam koji izbornik od mene očekuje, kaže Budimir.

Je li ovo najdraži pogodak karijere?

– Ovo mi je jedan od najdražih pogodaka, ostat će mi u sjećanju. Ovo što smo danas napravili je velik uspjeh za hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mogu Vatreni na Euru?

– Hrvatska je na velikim natjecanjima uvijek konkurentna, tamo uvijek zna što želi i ne sumnjam da će tako biti i u Njemačkoj. Znamo što nas tamo čeka, zaključuje Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.