Čačić o Leki: Nadam se da mu ova izjava o meni neće naškoditi

Foto: fah

Trener Dinama Ante Čačić najavio je najveći hrvatski derbi protiv Hajduka koji se igra u nedjelju od 15 sati na Maksimiru u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ispred nas je Hajduk, utakmica koja ima posebnu težinu, koja nosi poseban naboj. Utakmica u kojoj su bodovi dvostruki. Ne slažem se, čitam u posljednje vrijeme da je u ovoj utakmici Hajduk autsajder, ali u derbijima nema autsajdera. Mi smo na Maksimiru protiv svih apsolutni favoriti, ali ne stoji da je Hajduk apsolutni autsajder. Situacija u momčadi je dobra, imali smo tri uspješne utakmice, Istra, Split i Varaždin. Svi su spremni osim Petra Bočkaja. Dinamo mora biti svoj, nametnuti se igrom i pokušati doći do rezultat. Nadam se da će nam vrijeme ići u prilog zbog navijača, rekao je trener Dinama.

Kazao je trener Dinama da svaki bod približava njegovu momčad naslovu, ali da se ima za igrati i još nakon ove utakmice.

Osvrnuo se na komplimente koje mu je na jučerašnjoj konferenciji za medije uputio trener Hajduka Ivan Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poznajem ga kao igrača. Kao treneri smo se jednom susretali, kad je on bio uz Tudora u utakmici Lokomotiva – PAOK gdje smo u Kranjčevićevoj pobijedili 1:0, a tamo smo izgubili mislim 5:0 ili smo dali jedan gol, više se ne sjećam. Radi se o malom treneru, radi od 2014. godine i iza sebe ima zapažene rezultate. Pred njim je svijetla trenerska karijera. Nadam se da mu ova izjava o meni neće naškoditi jer je u potpunoj suprotnosti s nekim vašim kolegama koji su utvaraju da kreiraju javno mnijenje te daju sud o čovjeku kojeg nikad nisu u oči pogledali ili bili na konferenciji za medije, a činjenice ih ne interesiraju. Tako da mu se moram zahvaliti. Ne sjećam se da me netko od struke “oprao” tijekom moje duge trenerske karijere i to ima težinu, rekao je Čačić.

Čačić je rekao da bi Leko mogao napraviti iskorak s Hajdukom, ako će ga zadržati u klubu na duže vrijeme.

> Leko: Čačić? Ne znam zašto je osporavan, ocjena 9,5 od 10

Marko Livaja je upitan za dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Volio bih da Livaja igra i uvjeren sam da će igrati. On je izuzetno važan za njihovu igru. Ne možemo zanemariti njegovu kvalitetu i učinak. Derbi bez njega bio bi krnji, dodao je Čačić te rekao da posebno pamti prvi derbi iz 2012. kada je debitirao Alen Halilović, a Dinamo je slavio 3:1.

Rekao je mladi Hajdukov 16-godišnji Luka Vušković veliki talent i čeka ga svijetla karijera te da, ako se Leko odluči za njega u nedjelju, neće pogriješiti.

Želi da Dinamo kontrolira i dominira protiv Hajduka, a nije želio komentirati napise o odlasku Krešimira Antolića iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gledajte, već sam rekao da to nisu moji ratovi. Ja se isključivo bavim svlačionicom. Nisam član skupštine ni izvršnog odbora. Čitam iz novina, kao i vi, a tamo se svašta piše. Pročitao sam da u mojoj svlačionici nije idealno, ali ja to nisam primijetio. Svašta sam čitao. Ozračje u svlačionici je dobro. Ne sjećam se da smo u jednu utakmicu ušli, a da momčad nije imala želju ili potrebnu glad za rezultatom. Nekad igramo bolje, nekad lošije. Generalno sam jako zadovoljan, zaključio je Čačić.

Bit će ovo četvrti sraz Dinama i Hajduka u ovoj sezoni, a treći na Maksimiru.

Dinamo je na svom stadionu u srpnju osvojio Superkup boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je u 90 minuta rezultat bio 0-0. Potom je u prvom ligaškom obračunu u kolovozu zagrebačka momčad slavila sa 4-1, da bi u listopadu na Poljudu završilo podjelom bodova (1-1).

Hajduk je u 22 nastupa sakupio 44 boda i za Dinamom zaostaje za osam bodova, a “Plavi” imaju i utakmicu manje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.