CAF kaznio Ekvatorijalnu Gvineju

Foto: fah

Afrička nogometna federacija (CAF) kaznila je Ekvatorijalnu Gvineju sa 100.000 dolara zbog navijačkih nereda u polufinalnu Kupa nacija protiv Gane u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nereda je došlo u 80. minuti u trenucima dok je Gana vodila 3-0. Susret je prekinut na više od pola sata nakon čega je nekako priveden kraju. Do prekida je došlo nakon što su navijači Ekvatorijalne Gvineje raketama i drugim projektilima, te bocama napali navijače Gane koji su zaštitu potražili na travnjaku. Policija je potom evakuirala gostujuće navijače kroz tunel, te suzavcem ispraznila tribinu s domaćim navijačima. U sukobima domaćih navijača i policije ozlijeđeno je 36 osoba, pri čemu je 14 završilo u bolnici.

Nagađalo se kako bi CAF mogao i oštrije kazniti domaćina afričkog prvenstva, no Ekvatorijalna Gvineja je osim novčane kazne dobila i uvjetno jednu utakmicu igranja pred praznim tribinama. To znači da će navijači moći prisustvovati susretu za treće mjesto u subotu između Ekvatorijalne Gvineje i DR Konga.

Finale je na rasporedu u nedjelju, a sastaju se Gana i Obala Bjelokosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.