Pokrenuta istraga protiv nogometaša Zvezde: Rođen je pet godina nakon što mu je majka umrla

epa08801481 Guelor Kanga (L) of Red Star in action against Elisha Owusu (R) of Gent during the UEFA Europa League group L match between Red Star Belgrade and KAA Gent in Belgrade, Serbia, 05 November 2020. EPA/ANDREJ CUKIC

Nogometna federacija Afrike (CAF) pokrenula je istragu protiv nogometaša Crvena zvezde, Guelora Kange, zbog optužbi da je lažirao datum rođenja. Naime, prema informacijama koje su se pojavile prije gotovo mjesec dana Kanga je navodno krivotvorio dokumentaciju nakon što je iz DR Konga otišao igrati nogomet u Gabon te se sumnja da je pet godina stariji nego što mu trenutno piše u papirima, u kojima piše da je rođen 1990. godine, sumnja se, također, da uopće nije rođen u Gabornu. Navodno je rođen kao Kiaku-Kiaku Kianga 5. listopada 1985. godine u Kinšasi (DR Kongo), a Nogometni savez DR Konga je pred CAF iznio kompletan slučaj, sa navodno brojnim ”dokazima” o prevari. Glavni je ”dokaz” da je Kangina majka umrla 1985. godine, nekoliko mjeseci po njegovom rođenju i on po tome nikako ne može biti 1990. godište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, zbog svega je CAF jučer pokrenuo istragu oko ovog slučaja. Odlučili su provjeriti sve činjenice vezane za ovu aferu te će oni donijeti konačnu odluku glede Kange. Ako se doista dokaže da je Kanga stariji nego što tvrdi Nogometni savez Gabona mogao bi se suočiti s teškim posljedicama te je moguća čak i diskvalifikacija s Afričkog kupa nacija u sljedeća dva prvenstva. Također bi se i sam Kanga suočio sa suspenzijom koja bi mu mogla okončati karijeru.

Guelor Kanga je za Gabon debitirao 2012. godine te je dosad odigrao 47 utakmica, zabio je dva gola, a u nogometnoj karijeri spomenuti je vezni igrač igrao uz Zvezdu još i za ruski Rostov i Spartu iz Praga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena zvezda je, nakon što se pojavila informacija o navodnoj prevari, stala u zaštitu svog nogometaša. Naime, srpski klub tvrdi kako se radi o ratu dva nogometna saveza te su naveli kako potpuno vjeruju svom igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.