Capello ušutkao kritičare Vatrenih: ‘Mnogi govore da su gotovi, ali…’

Foto: fah

Fabio Capello, čuveni talijanski strateg s 14 trofeja u svom CV-u, najavio je ogled Hrvatske i Italije za tamošnji list La Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8-godišnjak je naglasio da su Azzurri loše odigrali kontra Španjolaca, ali i da ih samo jedna dobra utakmica dijeli od osmine finala.

“Gledajući susret, imao sam osjećaj da je Španjolska mnogo svježija od nas. Djelovali smo umorno jer su protivnici izgledali vrhunski, nisu propustili ni jedan duel. Očitali su nam lekciju, ali mora se priznati njihova vrijednost. Ovakva Španjolska prvi je favorit za zlato na Euru. Iskreno, to me i iznenadilo”, započinje Capello u kolumni za renomirani talijanski tisak.

“Nesporazumi vode do ograničenja, naši igrači gotovo nikada ne preuzimaju odgovornost prema naprijed ili riskiraju s kakvim driblingom. Jedno je imati posjed, a drugo dobru igru s loptom u nogama. Možda se model koji trebamo slijediti nalazi upravo u Španjolskoj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Preko Hrvatske određujemo budućnost, mnogi kažu da je to reprezentacija na završetku svog ciklusa. Znate li što ja vidim umjesto toga? Vidim prvake stisnute uza zid, a to su najgori mogući protivnici. Hrvatska nije slučajno suparnik koji nas povijesno muči. Opasnost je u sredini: Modrić, Brozović i Kovačić… Možda nisu brzi kao Španjolci, ali s tehničke strane su ekvivalentni njima. Moramo naučiti na pogreškama protiv Španjolske, promijeniti defenzivne obrasce, možda igrati šire, s više izmjena pozicija na terenu”, misli Capello te zaokružuje priču:

“Sudbina je u našim rukama, ali čuvajte se želje za osvetom”, navodi vjerojatno misleći na činjenicu da Italija nikada nije pobijedila Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.