Carević: Hajduk je trebao pobijediti, ima jedna kultna izjava bivšeg igrača…

carević
Foto: snimka zaslona

Nogometaši Dinama odvojili su se na vrhu Prve HNL u 32. kolu zahvaljujući pobjedi protiv Gorice, dok je Osijek poražen od Rijeke, a Hajduk je odigrao samo “nulu” protiv Slaven Belupa. Situaciju na prvenstvenoj ljestvici komentirao je stručni komentator HRT-a Mario Carević u emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno da je Dinamo najviše profitirao ovim kolom, Osijek je izgubio taj jedan koračić u borbi za titulu. Hajduk isto s tim remijem u Koprivnici. Međutim, imamo još četiri utakmice gdje se velika četvorka opet međusobno susreće tako da još ništa nije gotovo, rekao je Carević.

Rijeka je u derbiju kola na Rujevici pobijedila Osijek 3:1.

– Rijeka ima minimalne šanse za naslov prvaka, a to onda u podsvijesti igrača se javlja neka rasterećenost i lakše je igrati u takvim okolnostima. S druge strane, Osijek je morao pobijediti tu utakmicu da zadrži priključak za Dinamom. Rijeci je najvažnije finale Kupa, najviše su fokusirani na to. Mislim da u prvenstvu nemaju šanse za naslov. Osijek cilja na domaću pobjedu u Gradskom vrtu, a onda derbi na Maksimiru poslije čega će neke stvari biti jasnije, analizirao je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pobijedio Goricu golom Arijana Ademija u završnici susreta.

– Vidjela se promjena s novim trenerom Čačićem. Dinamo je bio puno više napadački nastrojen i sama ta promjena formacija odgovara u ovom trenutku. Imali su 26 udaraca u okvir i bili su bolja momčad. Promijenjena je formacija u 4-2-3-1. Vidjeli smo rastrčaniji i pokretljiviji Dinamo. Lopta je išla puno brže i Dinamo je bio dobar, rekao je Carević.

Hajduk je u Koprivnici odigrao 0:0 sa Slaven Belupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je dobro ušao u utakmicu, pritiskao je i imao prilike. No, jednostavno, Hajduk je trebao pobijediti ovu utakmicu da bi ostao u igri za naslov, na mišiće ako treba. Međutim, ima jedna kultna izjava od bivšeg igrača Milovića koju neću ja sad citirati, ali mogu naši gledatelji ‘uguglati’, da znaju o čemu se radi. Svaki put kad Hajduk svaki put treba pobijediti… Dogodi se…, slikovito je komentirao Carević.

Splićani su bili bez Nikole Kalinića i Marka Livaja koji su dobili žute kartone u derbiju protiv Dinama.

– Bili su to nespretni kartoni, bez njih dvojice Hajduk je puno bezopasniji, zaključio je stručni komentator HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.