Carević: Lekin Hajduk zasad ne izgleda dobro

carević
Foto: snimka zaslona

Iza nas je 19. kolo SuperSport HNL-a, u kojem je bilo dosta zanimljivih utakmica. Što se tiče vodećeg dvojca, prvoplasirani Dinamo je s 2:1 pobijedio Lokomotivu, dok je drugoplasirani Hajduk poražen od Istre 1961 s 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Istra igra odličan nogomet, no Hajduk je u nekim najavama u borbi za titulu, tako da je ovo veliko iznenađenje. Hajduk je najavljivao lov na Dinamo i onda ovakav bolan poraz. Istra je zasluženo pobijedila, oni su malo prilagodili sustav i prilagodili se Hajduku i stvarno su izdominirali, rekao je Carević za HRT, koji vjeruje da je odgovor u kontinuitetu trenera Puljana Garcije.

– Pričali smo koliko je bitno da trener ima kontinuitet. Pričao sam to i prošle sezone, a ove sezone su dolaskom Ercega i Vuka dobili jednu nadogradnju u fazi napada i sad na tu organizaciju iz prošle sezone sad to jako dobro izgleda.

O Hajduku kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk danas nije imao tečnu igru, bio je opasan samo iz prekida. Vidi se podizanje intenziteta u igri, što volim, jer teško je danas egzistirati sa statičnim nogometom, no pitanje je mogu li neki igrači Hajduka odgovoriti na te zahtjeve. Ne možemo suditi nakon dvije utakmice, Leki treba dati vremena, no u ovom trenutku to ne izgleda dobro. Vjerujem da će uskoro doći bolji rezultati, iako znam da to nije utjeha navijačima Hajduka.

Carević bi Krovinovića gurnuo unatrag

– Ja bih danas spustio Krovinovića u organizaciju igre, jer se danas izgubio u pritisku igrača Istre. On nije igrač duela i mislim da bi bio puno bolji u organizaciji igre. Sad je lako pametovati, ali to je moje mišljenje, kaže i zaključuje:

– Moram pohvaliti obrambenu fazu Istre, uz Dinamo su primili najmanje golova. Prije svega Perković i Marešić, a tu je i Galilea, koji nema tu kvalitetu, ali ima lidersku crtu i svi su nekako kompatibilni. Istra je u svim fazama igre bila brža i agresivnija od Hajduka, koji je dobro izlazio u visoki pritisak, ali nije tu ništa dobio jer Istra odlično izlazi iz pritiska kroz pas, kaže Carević o dvoboju u Puli i nastavlja o pobjedi Dinama nad Lokomotivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sviđa mi se kako Lokomotiva skautira igrače”

– Apsolutna dominacija Dinama u prvom dijelu, tri vratnice i greda, bili su puno bolji. Nitko nije mogao naslutiti da će biti toliko drukčije drugo poluvrijeme, no drugo poluvrijeme s tri izmjene donijelo je puno bolju Lokomotivu, koja je imala tri odlične prilike, rekao je Carević i pohvalio rad u Lokomotivi, posebno s naglaskom na opasne bočne igrače:

– Sviđa mi se način na koji Lokomotiva skautira igrače, biraju ih za određene pozicije točno po određenim karakteristikama. Nisu Cipetić ni Miličević kvalitetom vjerojatno najbolji bekovi u Hrvatskoj, ali ispunjavaju zahtjeve stavljene pred njih i imaju fizičke osobine za te uloge. Lokomotiva igra moderan nogomet visokog intenziteta i tako i bira igrače. To su pretežno mladi i nepoznati igrači, no oni su klub koji dobra razvija i prodaje igrače i ide sigurno u dobrom smjeru.

Odlazak Oršića, ozljeda Petkovića i unutarnja previranja oslabljuju Dinamo

A Dinamovi bekovi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dosta ofenzivne bekove ima i Dinamo, Ristovski je bio stalno u prednjoj liniji, Ljubičić je isto često čekao na odbijenoj lopti. Oni su tako radili višak i kontinuirani pritisak.

Pohvalio je u Dinamovim redovima Darija Špikića:

– Mladi i iznimno talentirani igrač, svakom utakmicom je sve bolji i bolji.

U Dinamu su velika unutarnja previranja, ova pobjeda je utoliko važnija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo nije u najboljem trenutku, odlaskom Oršića i ozljedom Petkovića dosta su oslabljeni, kao i tim stvarima unutar kluba, koje utječu na igrače. Kad su imali 2:0 u nekim drugim trenucima mirnije bi priveli utakmicu kraju, no sad su strijepili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.